Quantcast

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι μεταφέρει μετανάστες στην Ελλάδα η Τουρκία

Αποκαλυπτικό βίντεο αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύεται η τουρκική στατοχωροφυλακή τους μετανάστες στον 'Εβρο.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο εμφανίζεται ομάδα περίπου 50 μεταναστών δίπλα από φορτηγό της στρατοχωροφυλακής στα σύνορά μας.

Οι κάμερες, όπως μετέδωσε το Open, έχουν καταγράψει τη στιγμή που Tούρκοι στρατοχωροφύλακες έχουν κατεβάσει από το φορτηγό τους ομάδα μεταναστών και τους οδηγούν μέχρι το ποτάμι, ώστε να μπορέσουν να το διασχίσουν και να φτάσουν στην ελληνική πλευρά.

Επιπλέον, διακρίνεται ο Τούρκος στρατοχωροφύλακας, την ώρα που έχουν κατέβει οι μετανάστες και τους έχει παραλάβει ο διακινητής, να κλείνει την πόρτα του φορτηγού και να συνεχίζει την περιπολία του, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Το βίντεο έρχεται να επιβεβαιώσει τις μαρτυρίες μεταναστών που έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα και υποστηρίζουν πως οι Τούρκοι είναι εκείνοι που τους έριξαν στο ποτάμι εξαναγκάζοντάς τους να περάσουν τον Έβρο.

Δείτε το βίντεο: 

 

«Οι Τούρκοι μας έσπρωχναν στην Ελλάδα»

Προ ημερών, κάποιοι από τους 38 μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα στον Έβρο και εντοπίστηκαν λίγο αργότερα στην ελληνική πλευρά, μίλησαν στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις πρακτικές των Τούρκων, στην εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου, αλλά και στον θάνατο της 4χρονης όταν βρίσκονταν στη νησίδα.

Οι μετανάστες περιέγραψαν για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, πώς οι Τούρκοι τους μετέφεραν στις όχθες του Έβρου, τους έβαλαν σε βάρκες και τους έσπρωξαν προς τα ελληνικά σύνορα.