Quantcast

Βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι χτύπαγαν οι «βομβιστές των ATM» - Γνωστός τράπερ ο «ειδικός» στα εκρηκτικά

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει καρέ-καρέ τον τρόπο που δρούσαν τα μέλη της σπείρας που ανατίναζαν τα μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής αποκαλύπτει το real.gr

Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό έχει ληφθεί από το εσωτερικό καταστήματος που διέθετε ATM στην Κηφισιά, στις 25 Νοεμβρίου του 2020, με τους δράστες να φεύγουν με λεία μεγάλο χρηματικό ποσό. 

Στο βίντεο καταγράφονται οι δυο δράστες, ο ένας εκ των οποίων είναι ο 26χρονος που θεωρείται ο «ειδικός» στις εκρήξεις, να τοποθετούν εκρηκτικό αέριο στο εσωτερικό του ΑΤΜ, στη συνέχεια να απομακρύνονται και μετά από μερικά δευτερόλεπτα να προκαλείται η έκρηξη. Με την έκρηξη διαλύεται το μηχάνημα αυτόματης συναλλαγής, χωρίς ωστόσο να προκαλείται καμία ζημία στο μεταλλικό κουτί που περιέχει τα χρήματα και βέβαια στο περιεχόμενο του. 

Η συγκεκριμένη συμμορία, η οποία είχε κάνει πάνω από 10 εκρηκτικές διαρρήξεις τον τελευταίο χρόνο σε διάφορα σημεία της Αθήνας, εξαρθρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Οι πολύπειροι αστυνομικοί του τμήματος Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Αττικής, κατόρθωσαν μετά από πολύμηνες συντονισμένες έρευνες να ταυτοποιήσουν τους δράστες και να τους συλλάβουν. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ιδιαιτέρως επικίνδυνους κακοποιούς, οι οποίοι κυκλοφορούσαν πάντα βαριά οπλισμένοι.

Γνωστός τράπερ ο 26χρονος 

Ο 26χρονος «ειδικός» στα εκρηκτικά είναι και γνωστός τράπερ, με χιλιάδες ακολούθους στα social media. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη στον Θεολόγο Φθιώτιδας σε επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας, οι οποίοι αξιοποίησαν τα στοιχεία των συναδέλφων τους της Αττικής.