Quantcast

Βόλος: «Θέλει να με καταστρέψει, έχει πρόβλημα στον εγκέφαλό της» - Αρνείται τα πάντα ο 34χρονος με το κατσαβίδι

Τη δική του διαφορετική εκδοχή στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας στον Βόλο, όπου η 26χρονη σύντροφός του κατήγγειλε ότι απείλησε να τη σκοτώσει με κατσαβίδι, έδωσε ο κατηγορούμενος, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης.

«Έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό και δεν ξέρω τι σκοπό έχει», είπε ο 34χρονος Αλβανός υπήκοος.

Αν και με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο ίδιος δήλωσε σοκαρισμένος και δικαιολόγησε ακόμα και τη στιγμή που κρατούσε το κατσαβίδι, ως... συγκυρία, αφού όπως λέει έκανε κάποιες επιδιορθώσεις στο σπίτι! Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι εις βάρος του εκκρεμούν δυο ακόμη παρόμοιες καταγγελίες, εκείνος ισχυρίζεται πως η σύντροφός του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

«Είμαι σοκαρισμένος, χρειάζεται ψυχολόγο»

«Δεν την απείλησα και δεν την έχω απειλήσει όσο είμαστε μαζί...», είπε στο Star, τονίζοντας πως έχει απαντήσει και ο ίδιος με μήνυση εναντίον της 26χρονης η οποία υποστηρίζει ότι επίσης τον είχε απειλήσει στο παρελθόν: «Ό,τι και να σας πω, είναι λίγο. Έκανα και εγώ μήνυση για εξύβριση, αλλά δεν την κράτησαν γιατί έχει το παιδί. Με έχει απειλήσει ότι θα μου ρίξει ποντικοφάρμακο στο φαγητό. Δεν ξέρω γιατί όμως. Είμαι σοκαρισμένος. Θέλει να με καταστρέψει αυτή η γυναίκα. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει, είναι στον εγκέφαλό της. Δεν θέλει εισαγγελέα, θέλει ψυχολόγο», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση, αν πρόκειται να επιχειρήσει στο μέλλον να επιστρέψει στο σπίτι, εκείνος απαντά: «Δεν ξαναγυρίζω στο σπίτι. Ψάχνω άλλο σπίτι να βρω. Είναι ελεύθερη να κάνει τη ζωή της και να μην έχει φόβο για τη ζωή της και το παιδί της. Να γυρίσει στο σπίτι της μαζί με το παιδί της, γιατί ταλαιπωρείται το παιδί. Όταν της περάσουν τα νεύρα όμως, θα είναι πολύ αργά για όλους μας. Θα το σκεφτεί, τι έχει κάνει και θα βρεθεί σε αδιέξοδο. Μην νομίζει ότι επειδή έπιασε δουλειά στον Δήμο, θα λυθούν τα προβλήματά της. Εγώ δουλεύω από τα 14. Αν έμπαινα φυλακή θα ήταν χαρούμενη; Αν έμπαινα μέσα θα έχανε τα λεφτά που πηγαίνουν στο σπίτι. Θα επιδιώξω να δω το παιδί μου μέσω της δικαστικής οδού πλέον».

«Εκανα επιδιορθώσεις, οι μελανιές ήταν... ξυλιές»

Οσο για το κατσαβίδι τόνισε: «Εκείνη την ώρα που άρχισε να ουρλιάζει και να μου επιτίθεται εγώ έτυχε να κάνω δουλειές και διάφορες επιδιορθώσεις στο σπίτι. Γι' αυτό και κρατούσα το κατσαβίδι. Αυτό εκείνη το εκμεταλλεύτηκε και δήλωσε στην αστυνομία ότι κινήθηκα εναντίον της, ενώ δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο». Αναφορικά με το πόρισμα του ιατροδικαστή, όπου αναφέρει ότι στο σώμα της 26χρονης υπήρχαν μελανιές, εκείνος αρνείται ότι προήλθαν από ξυλοδαρμό, υποστηρίζοντας πως: «Ηταν κάποιες... ξυλιές που δίνουμε τα ζευγάρια μεταξύ μας. Οχι κάτι παραπάνω».

Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη

Μακριά από το σπίτι της και σε ασφαλή χώρο βρίσκεται πλέον η 26χρονη μητέρα από τον Βόλο. Η γυναίκα απομακρύνθηκε από το σπίτι της έπειτα από πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα. Η νεαρή γυναίκα μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον 34χρονο δήλωσε τρομοκρατημένη και τόνισε πως φοβάται για τη ζωή της αλλά και για του παιδιού της αναφέροντας πως ο σύντροφός της θα κάνει ξανά το ίδιο. Μάλιστα, ο φόβος και η αγωνία της 26χρονης, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή φρούρησης του σπιτιού της νεαρής γυναίκας, μέχρι ο κατηγορούμενος να προσέλθει στο σπίτι που έμεναν, για να πάρει παρουσία μάρτυρα τα πράγματά του, όπως δεσμεύτηκε ενώπιον της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον καταδίκασε το μεσημέρι της Τρίτης σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και δυο μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης. Μέχρι στιγμής ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει προσέλθει στο σπίτι για να παραλάβει τα πράγματά του.

Δεν είχε χρήματα για νομικές κινήσεις

Σε ερώτηση γιατί δεν κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, καθώς αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που την χτύπησε και την απείλησε, η 26χρονη είπε πως δεν έχει χρήματα καθώς ξεκίνησε να δουλεύει μόλις πριν 3 εβδομάδες. Μάλιστα αποκάλυψε πως ο καβγάς της περασμένης Κυριακής αφορούσε τα χρήματα που δεν της έδινε για να ψωνίσει από γειτονικό μίνι μάρκετ, ώστε να ετοιμάσει κάποιο φαγητό.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του δεν παραδέχθηκε πως επιτέθηκε με κατσαβίδι, αλλά πως το είχε στα χέρια του για να επισκευάσει κάποια βλάβη στο σπίτι. Μάλιστα υποστήριξε πως τα χτυπήματα και ο τραυματισμός της γυναίκας «προήλθαν, αφότου της πέταξε ένα μπουκάλι, γλίστρησε και έπεσε».

Ο συνήγορος του 34χρονου Γιώργος Βελισιώτης, δικηγόρος Αθηνών, σε δήλωσή του υποστήριξε ότι επρόκειτο για συνηθισμένο καβγά ανάμεσα σε ζευγάρια και ότι δεν έχουν λάβει χώρα γεγονότα απειλής και επίθεσης με κατσαβίδι. Αλλωστε από τη στιγμή που ενημερώθηκε η αστυνομία ο πελάτης του δεν έφυγε από το σπίτι και φυσικά δέχθηκε τον έλεγχο και τη σύλληψη.