Quantcast

Δικογραφία-σοκ για τον βιασμό στην Ερμιονίδα

Η Realnews αποκαλύπτει τι κατέθεσε ο ανήλικος που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον Αυστριακό καθηγητή του.

Τις στιγμές φρίκης που βίωσε στα χέρια του άνδρα που του έκανε ιδιαίτερα μαθήματα περιέγραψε στους αστυνομικούς ο 15χρονος από την Ερμιονίδα. Η Realnews φέρνει στο φως τη δικογραφία της υπόθεσης, με κατηγορούμενο για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου έναν 59χρονο Αυστριακό καθηγητή γερμανικής γλώσσας και θύμα έναν μαθητή του.

Ο 15χρονος μαθητής της Γ’ Γυμνασίου έκανε ιδιαίτερα μαθήματα γερμανικής γλώσσας, μαζί με τη συνομήλικη ξαδέλφη του, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Φέτος, το κορίτσι αποφάσισε να σταματήσει τα γερμανικά και έτσι το αγόρι βρισκόταν στο σπίτι του, μόνο του, με τον Αυστριακό καθηγητή. Τον τελευταίο καιρό, όπως είπε, ο 59χρονος είχε ανάρμοστη συμπεριφορά: «Ο κύριος εδώ και περίπου έναν μήνα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, όταν δεν ήξερα κάτι, έβρισκε αφορμή και με ακουμπούσε για αστείο πάνω από τα ρούχα, χαμηλά... Εγώ κάθε φορά τού έλεγα να σταματήσει και προσπαθούσα να το αποφύγω».

«Είχα παγώσει τελείως»

Το απόγευμα της 3ης Απριλίου θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του 15χρονου. Οπως κατάθεσε, αρχικά προσέφερε στον καθηγητή του πορτοκαλάδα, όμως ο 59χρονος αρνήθηκε, αφήνοντας ένα αισχρό υπονοούμενο. Στη συνέχεια, «κατά τη διάρκεια του μαθήματος, κόλλησα σε μια μετάφραση και τότε ο κύριος με έπιασε χαμηλά και άρχισε να με τρίβει δυνατά... Εγώ προσπάθησα να το αποφύγω και γλίστρησα από την καρέκλα, πέφτοντας στο πάτωμα. Σηκώθηκα και έκατσα στο κρεβάτι μου... Προσπάθησα να τον αποφύγω, αλλά εκείνος επέμεινε και έλυσε το κορδόνι της φόρμας μου... Εγώ δεν έκανα κάποια κίνηση, είχα παγώσει τελείως, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω και φοβήθηκα μη μου κάνει κακό».

Οταν τελείωσε το μαρτύριο, όπως κατέθεσε ο 15χρονος, «μάζεψα τα ρούχα μου και έκατσα στην καρέκλα μου. Τότε εκείνος με ρώτησε αν μου άρεσε και εγώ του είπα όχι, αφού μου αρέσουν τα κορίτσια. Με ρώτησε αν ήθελα να συνεχίσουμε το μάθημα ή να το ξανακάνει... Εγώ του απάντησα ότι δεν ήθελα να κάνω άλλο μάθημα. Εκείνος μετέφρασε μόνος του το κείμενο και, αφού τελείωσε, έφυγε, δίνοντάς μου ραντεβού για το επόμενο μάθημα».

Ο 59χρονος επιτέθηκε στον ανήλικο όταν οι γονείς του έφυγαν από το σπίτι: «Ο,τι μου έκανε το έκανε όταν είδε από το παράθυρο ότι ο μπαμπάς μου και η μαμά μου με το αυτοκίνητό μας έφυγαν από το σπίτι. Εγώ, αφού έφυγε, πήρα αμέσως τη μαμά και τον μπαμπά μου και τους ζήτησα να έρθουν στο σπίτι. Μόλις ήρθαν, τους είπα αμέσως ό,τι είχε κάνει ο κύριος».

«Δεν του άρεσε το διάβασμα»

Οι γονείς του 15χρονου κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 59χρονος, ο οποίος μάλιστα έχει και ο ίδιος παιδιά, που ζουν στην Ολλανδία. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ υποστήριξε ότι το παιδί λέει ψέματα, επειδή δεν ήθελε να συνεχίσει τα ιδιαίτερα μαθήματα! «Δεν του άρεσε το διάβασμα, γι’ αυτόν είναι ένας εξαναγκασμός. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι ήθελε να σταματήσει τα γερμανικά, όμως είναι μια πολύ βαριά κατηγορία. Δεν ξέρω εάν συνειδητοποίησε ότι αυτό θα είχε συνέπειες σε εμένα και στην οικογένειά μου... Είναι ένα παιδί που, εάν συνέβαιναν αυτά, δεν θα καθόταν να τα ανεχθεί. Με ξέρει τέσσερα χρόνια, δεν με φοβόταν, θα μπορούσε να με σπρώξει, να μου δώσει ένα χαστούκι, να φωνάξει», είπε ο 59χρονος στην απολογία του.

Ο κατηγορούμενος ζει στην Ελλάδα και στην περιοχή της Ερμιονίδας τα τελευταία 30 χρόνια, διδάσκει σε φροντιστήρια, ενώ παραδίδει μαθήματα και κατ’ οίκον. Οπως είπε, αν είχε δείξει ανάρμοστη συμπεριφορά, θα τον είχε καταγγείλει και άλλος: «Αυτή τη χρονιά έχω επτά μαθητές, οι έξι είναι ανήλικοι. Είμαστε μικρή κοινωνία, εάν είχα κάνει κάτι σε άλλο παιδί, θα ακουγόταν».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου Γιώργος Γεωργόπουλος δήλωσε στην «R»:

«Οι εντολείς μου, μετά την απόφαση περί προσωρινής κρατήσεως του κατηγορουμένου, αισθάνονται μια αρχική δικαίωση και μια ικανοποίηση για την έως τώρα έκβαση της ανακριτικής διαδικασίας. Ωστόσο, πέρασαν, τόσο οι ίδιοι όσο κυρίως το ανήλικο θύμα, μια τρομερή περιπέτεια, που, ειδικά για το ανήλικο παιδί, έχει χαραχθεί πια ανεξίτηλα στην ψυχή του. Αναμένουμε τις ενέργειες της κυρίας ανακρίτριας και των διωκτικών Αρχών, ώστε να διαπιστώσουμε τυχόν νεότερα στοιχεία που μπορεί να προκύψουν και να σχετίζονται με τη δράση του κατηγορουμένου. Η πράξη καταγγέλθηκε από το ανήλικο θύμα άμεσα στους γονείς του και αυτό είναι το μήνυμά μας προς κάθε κακοποιητική συμπεριφορά: Καταγγείλτε άμεσα! Οι εντολείς μου έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και θα προσπαθήσουν με κάθε μέσο να απαλύνουν τον πόνο και τις ψυχικές πληγές που το παιδί τους υπέστη».