Quantcast

Δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φιλίππου: Ιστορική η απόφαση του ΣτΕ να περιέλθει η διαχείριση των ακτών στην αυτοδιοίκηση

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να θέσει εκτός διαχείρισης των παραλιών της περιοχής Σαρωνικού την ΕΤΑΔ, χαιρετίζει ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, σημειώνοντας ότι αποτελεί τον καρπό μιας στρατηγικής επιλογής του: της δικαστικής διαμάχης που ξεκίνησε ο ίδιος το 2014.

Επισημαίνει ότι δικαιώθηκε το διαχρονικό αίτημά του για την διαχείριση των παραλιών από την αυτοδιοίκηση, παρά τις επανειλημμένες δικαστικές διώξεις ποινικά και αστικά - και ειδικά για την παραλία της Αναβύσσου, που ο δήμος είχε τη διαχείρισή της μέχρι το 2014. Έκτοτε, η δημοτική αρχή με τον ίδιο επικεφαλής, αποφάσισε την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να επιλυθεί το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των παραλιών.

Μετά αυτή την εξέλιξη, δηλώνει ο κ. Φιλίππου, "θα διεκδικήσουμε από τη γενική γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία περιέρχονται οι παραλίες μετά την απόφαση του ΣτΕ, να μας αποδοθούν. Να αποδοθούν στους δημότες. Να αποδοθούν στον δήμο Σαρωνικού. Σε αυτή τη διεκδίκηση πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, πέρα από μικρόψυχες πολιτικές σκοπιμότητες".