Δημόπουλος στον Realfm 97,8: Τι δείχνουν τα δεδομένα για την ανοσία από την Όμικρον

Ο Αθανάσιος Δημόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, δήλωσε ότι «υπάρχουν δεδομένα που δείχνουν ότι ενδεχομένως η έκθεση στην Όμικρον, και η ανοσία που συνεπάγεται μετά, μπορεί να καλύψει και την Δέλτα».

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Kαθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας, πρόσθεσε ότι «περιμένουμε περισσότερα στοιχεία για αυτό αλλά οι αρχικές παρουσιάσεις που γίνονται σε επίπεδο ερευνητικό και στο εργαστήριο δείχνουν ότι αυτό είναι πιθανόν».

«Τα δεδομένα από τη Νότια Αφρική έδειξαν ότι είχαμε μια ταχεία αποκλιμάκωση. Δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο που προηγείται χρονικά με την Όμικρον σε σχέση με εμάς, δείχνουν σαφώς μια επιπέδωση και μια τάση για μείωση. Λογικά το ίδιο πρέπει να συμβεί και εδώ» σημείωσε.

«Είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουμε όσο μπορούμε την μόλυνση με την Όμικρον, γιατί αφενός είναι μύθος ότι είναι γρίπη αφετέρου είναι άλλο πράγμα να έχουμε 1 εκατ. ανθρώπους που θα μολυνθούν μέσα σε 15 ημέρες και άλλο πράγμα να συμβεί αυτό μέσα σε 2 μήνες. Η πίεση που θα ασκηθεί στις δομές υγείας γενικότερα είναι τελείως διαφορετική» υπογράμμισε ο κ. Δημόπουλος.