Quantcast

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακιστέος ο «Κοντός»

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένα ακόμη από τα φερόμενα ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης και εκ των πέντε ηθικών αυτουργών στη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Πρόκειται για τον αποκαλούμενο « Κοντό» που φέρεται να βρισκόταν μέσα στο γήπεδο « Μελίνα Μερκούρη» μαζί με τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ και να έδωσε το σύνθημα για τα επεισόδια.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία «…Με την άφιξη του στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του 1ου σετ. Ο « Κοντός» φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον μάνατζερ , ο οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη. Στη συνέχεια, αμφότεροι εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν, δηλαδή ο « Κοντός» τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο μάνατζερ τη ναυτική φωτοβολίδα, να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις.».

Κατά την απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στις πράξεις που του αποδίδονται. Φέρεται να καταδίκασε το περιστατικό και κάθε πράξη βίας κατά της αστυνομίας

Υποστήριξε ότι είναι το άτομο που υποχρεωτικά ως «S.L.O.» συνομιλεί με τις αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων και δεν είχε ποτέ προσωπικό μένος ή πρόβλημα με τους αστυνομικούς.

Συνεπώς είναι παράλογο να του αποδίδεται αντικειμενική ευθύνη για κάτι που δεν ήξερε και δεν συμμετείχε καθόλου.