Quantcast

Δολοφονία Σκαφτούρου: Αυτοί είναι οι εκτελεστές του - Εικόνα ντοκουμέντο

Στη δημοσιότητα νέο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διαφυγής των δολοφόνων του Γιάννη Σκαφτούρου στη Βοιωτία.

Οι συγκεκριμένες εικόνες καταγράφηκαν πέντε λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι και αφού είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ τον Γιάννη Σκαφτούρο μέσα στην αυλή του εξοχικού του, κοντά στα Δερβενοχώρια. Οι δράστες επιβαίνουν σε μηχανή, η οποία ακολουθεί μία άλλη μηχανή και ένα αυτοκίνητο.

Στην εν λόγω εικόνα που παρουσίασε ο Alpha, φαίνεται ο σάκος που έχουν μέσα τα καλάσνικοφ, καθώς και η ενδοεπικοινωνία που έχουν στα κράνη τους. Επίσης, φορούν γάντια.

Την ίδια ώρα, κάμερα κλειστού κυκλώματος δείχνει 8 λεπτά μετά το έγκλημα την πρώτη μηχανή των δραστών, που συνοδεύεται από ΙΧ. Η δεύτερη μηχανή ακολουθεί 34” μετά, και είναι αυτή που αντιμετωπίζει πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι εκτελεστές να φύγουν πεζή.

Οι Αρχές εξετάζουν αν ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε οικονομικές ή παλιές διαφορές, αν η εντολή εκτέλεσής του δόθηκε μέσα από τις φυλακές και αν το «χτύπημα» ήταν μήνυμα της «νέας γενιάς» της Greek Mafia, κατά τις ίδιες πληροφορίες. 

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, περισσότερες από 10 σφαίρες από καλάσνικοφ εντόπισε ο ιατροδικαστής στο σώμα του Γιάννη Σκαφτούρου και 3 στο κεφάλι. Όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ., αυτό το δεδομένο καταδεικνύει χειρισμό από όπλο καλάσνικοφ από επαγγελματίες του είδους οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν εκτελέσει και άλλα συμβόλαια θανάτου. 

Οι Αρχές δεν πάνε πάντως πιο πίσω στο παρελθόν του, καθώς φαίνεται πως όποιες ανοιχτές υποθέσεις υπήρχαν, ο ίδιος είχε φροντίσει να τις κλείσει. Άλλωστε τα περισσότερα πρόσωπα από το παρελθόν του «θείου Τζο» δεν βρίσκονται πια εν ζωή, καθώς έπεσαν και αυτά θύματα του ακήρυχτου πολέμου των «νονών της νύχτας».

Ένα από τα ακριβότερα «συμβόλαια θανάτου» στον «πόλεμο της νύχτας»

Επίσης στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ο τόπος και ο χρόνος της δολοφονίας του Σκαφτούρου, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο το γεγονός ότι δολοφονήθηκε στο εξοχικό του και μπροστά στα μάτια συγγενών του να αποτελούσε ρητή εντολή στους εκτελεστές από τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας, ο οποίος μάλιστα φαίνεται να έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει ένα από τα ακριβότερα «συμβόλαια θανάτου» στον «πόλεμο της νύχτας».

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο ο εντολέας της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου να είναι άνθρωπος που κατά το παρελθόν είχε συνεργασία με τον «θείο Τζο», αλλά για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους οι δρόμοι τους να χώρισαν και μεταξύ τους να αναπτύχθηκε θανάσιμη εχθρότητα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δυο από τους δράστες αναγκάστηκαν να παρατήσουν τη μηχανή που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής και επιχείρησαν να κλέψουν ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, το όχημα κόλλησε στη λάσπη και έτσι αναγκάστηκαν να το παρατήσουν κι αυτό και να φύγουν πεζοί.

Από τη μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν, φάνηκε ότι η μηχανή είχε κλαπεί το 2019 από την περιοχή του Ασπροπύργου και πρόκειται για μια μηχανή 1.200 κυβικών. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος που προσπάθησαν να πάρουν για να διαφύγουν, οι δράστες της δολοφονίας μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη, ενώ μέσα από τα κράνη φορούσαν κουκούλες full face για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους.

Στον τόπο της μαφιόζικης δολοφονίας βρέθηκαν πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών.

«Δεν έδειχνε να φοβάται ο πατέρας μου», είπε μάλιστα μεταξύ άλλων, στον Alpha η κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου.