Quantcast

Δολοφονία Σκαφτούρου: Ποιος ήταν ο «θείος Τζο» που εκτέλεσαν στη Βοιωτία - Εικόνες από το σημείο

Από τη μαφιόζικη εκτέλεση ο 55χρονος βαρυποινίτης έπεσε νεκρός, ενώ έχουν τραυματιστεί η κόρη του και ακόμα ένα άτομο που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού.

Nεκρός στο εξοχικό του στα Σκούρτα, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, ο Γιάννης Σκαφτούρος, ένα από τα πιο βαριά ονόματα της νύχτας και γνωστό μέλος της Greek Mafia, με τις Αρχές να εξετάζουν πιθανό συμβόλαιο θανάτου εναντίον του.

Συγκεκριμένα δύο μηχανές στις οποίες επέβαιναν τέσσερα άτομα «γάζωσαν» τον Γιάννη Σκαφτούρο στην αυλή του εξοχικού του. Μαζί του βρισκόταν η 22χρονη κόρη του και ένας 45χρονος φίλος του, οι οποίοι έχουν τραυματιστεί βαριά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικές ιστοσελίδες, ο βαρυποινίτης άρπαξε το όπλο του και ανταπέδωσε τα πυρά αλλά έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των δραστών. Κάτοικοι δήλωσαν, όπως αναφέρει το tvstar.gr, ότι την ώρα του εγκλήματος κι άλλες μηχανές είχαν περικυκλώσει το χωριό.

Την προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. 

Ο «θείος Τζο», οι απαγωγές και τα συμβόλαια θανάτου

Το θύμα είχε βαρύ ποινικό παρελθόν, καθώς είχε κατηγορηθεί για συμβόλαια θανάτου, εκρήξεις, εκβιασμούς, αλλά και για αρκετές υποθέσεις απαγωγών, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. 

Είχε πλούσια δράση και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες, ενώ είχε αποφυλακιστεί πριν από μερικά χρόνια. Το όνομα του Γιάννη Σκαφτούρου βρισκόταν ανάμεσα σε αυτά της ηγετικής ομάδας της Greek Mafia και ήταν γνωστός στη νύχτα ως «θείος Τζο». Ήταν το δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου - ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018 στο Χαϊδάρι- και στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού.

Το όνομα του Σκαφτούρου ενεπλάκη και στην πρώτη απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα, με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιώς.

Τον Ιούνιο του 2018, ενώ βρισκόταν φυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, έγινε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, από μέλη της αλβανικής Μαφίας των φυλακών και από δύο ακόμη συγκρατούμενούς του. 

Αποφυλακίστηκε πριν από 2,5 χρόνια, «σπάζοντας» τα δις ισόβια που του είχαν επιβληθεί αρχικά, για την απαγωγή Παναγόπουλου και τη δολοφονία Γούσιου.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε συλληφθεί, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Γλυφάδα, καθώς οι αστυνομικοί εντόπισαν, μεταξύ άλλων, ένα όπλο το οποίο κατείχε παράνομα.