Quantcast

Εγκλημα στη Νίκαια: Το σημείωμα που άφησε ο 64χρονος - Τι λένε γείτονές του στη Θεσσαλονίκη

Συγκλονισμένοι παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το φονικό που σημειώθηκε στη Νίκαια το πρωί της Παρασκευής, οι κάτοικοι της γειτονιάς στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης που έμενε ο 64χρονος δράστης με την οικογένειά του πριν από κάποια χρόνια.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα  thesstoday.gr, ο άνδρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα ενώ στο παρελθόν η σύζυγός του αλλά και η κόρη του είχαν προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

“Έμενε στον από πάνω όροφο μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του. Περίπου για τέσσερα χρόνια. Έφυγαν από τη γειτονιά εδώ και οκτώ χρόνια. Η κόρη μετά πέρασε σε κάποιο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και έφυγε. Χρωστούσαν κάποια ενοίκια και τους έκαναν έξωση. Η ιδιοκτήτρια αναγκάστηκε να φέρει εισαγγελέα για να τον βγάλει από το σπίτι. Εκείνο το διάστημα υπήρχαν εντάσεις στο σπίτι. Ήταν άνθρωπος αψύς. Μετά μετακόμισαν στη Σταυρούπολη. Λίγο καιρό αργότερα χώρισαν. Ίσως αυτό το γεγονός να τάραξε τον Σ. και να μη μπόρεσε να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση” περιγράφει σοκαρισμένος πρώην γείτονας του 64χρονου.

“Δούλευε σε μια εταιρεία κι ερχόταν στο σπίτι με ένα φορτηγάκι. Μετά όμως απολύθηκε. Η γυναίκα του πήγε στην Αθήνα και έφτιαξε ξανά τη ζωή της. Αυτός έμαθα πως για καιρό είχε αποσυρθεί σε ένα χωριό στην Κέρκυρα που είναι η γενέτειρά του” είπε άλλος γείτονας.

Η δολοφονία έγινε το πρωί της Παρασκευής τη στιγμή που ο γαμπρός του 64χρονου ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Ο δράστης εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 39χρονο με το κυνηγετικό όπλο του και στη συνέχεια το έστρεψε προς το σώμα του, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στο Mega αποκάλυψε πως οι κινήσεις του 64χρονου φανερώνουν ότι ίσως να γνώριζε το δρομολόγιο που κάνει καθημερινά ο γαμπρός του.

«Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα σημείωμα στο οποίο έλεγε πως αφήνει το αυτοκίνητο και ό,τι είχε μέσα στον γαμπρό της αδελφής του. Ήταν από τις 23 του μήνα στην Αθήνα και οι αστυνομικοί θεωρούν πως ίσως κοιμόταν στο αυτοκίνητο. Ίσως είχε κάνει πρόβα, ίσως είχε ξαναπάει στο σημείο, αλλά δεν βρήκε την ευκαιρία να σκοτώσει τον γαμπρό του», είπε ο πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, κ. Καλλιακμάνης.

«Εγώ από ποιον να ζητήσω ευθύνες που κυκλοφορούσε ελεύθερος;»

Η Αλεξάνδρα Τσουκιά μίλησε για τη δολοφονία του άντρα της από τον πατέρα της. 

«Το μόνο που θέλω να αναφέρω είναι πως στον άνθρωπο αυτό που δολοφόνησε τον σύζυγό μου σήμερα και μας κατέστρεψε, μας απειλούσε και του είχαμε κάνει καταγγελία στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης», είπε αρχικά μιλώντας στο Mega. Και πρόσθεσε:

«Τον είχαν πάει στο ψυχιατρικό κέντρο και ενώ είχαμε δώσει καταθέσεις για το πόσο κακοποιητικός, μας πήραν τηλέφωνο από το ψυχιατρείο και μας είπαν πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα και πήρε εξιτήριο. Αυτός ο άνθρωπος που κατέστρεψε την οικογένειά μας δεν έχει κάποιο πρόβλημα; Εγώ από ποιον να ζητήσω ευθύνες που κυκλοφορούσε ελεύθερος; Το είχαμε πει και στην Αστυνομία. Δεν ξέρω ποιος επέτρεψε να βγει αυτός ο άνθρωπος. Είναι ο μόνος λόγος που βγήκα. Από ποιον να ζητήσω ευθύνες; Εμένα με χτύπησαν τα σκάγια. Αν ήταν ο γιος μου μαζί τι θα γινόταν; Επειδή κάποιος υπέγραψε πως αυτός ο άνθρωπος είναι καλά; Και με πήραν και τηλέφωνο. Ο σύζυγός μου ήταν 39 ετών και πολύ καλός άνθρωπος».