Quantcast

Έγκλημα στη Ρόδο: Οι κρυφές κάμερες και το σκοτεινό παρελθόν του δολοφόνου της Δώρας - Αποκαλυπτικές μαρτυρίες - ΒΙΝΤΕΟ

Σε πλήρη εξέλιξη η αστυνομική έρευνα για την δολοφονία της 32χρονης εκπαιδευτικού στη Ρόδο Ανατριχιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως για τον δράστη και αυτόχειρα.

Ο 40χρονος είχε βεβαρυμμένο παρελθόν, καθώς φέρεται να είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά έναντι παλαιότερων συντρόφων του.

Συγκεκριμένα μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών σε 40χρονη σύντροφο του. Η 40χρονη επί τετράμηνο υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr

Στην πρώην σύζυγό του ο 40χρονος είχε προκαλέσει ομοίως προβλήματα.

Η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει συγκεκριμένα, όντας σε διάσταση μαζί του,  στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή  της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Είχε τελέσει με τον 40χρονο πολιτικό γάμο το έτος 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, αποκλειστικά εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνείσφερε καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

Είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε.

Υποστηρίζει ακόμη ότι σε μια περίσταση με την απειλή όπλου την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να την σημαδεύει.

Ισχυρίζεται ότι την υποχρέωσε να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, ενώ έπειτα από μήνυσή της και ενώ είχε τελειώσει το αυτόφωρο, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο της οικίας της, και επιχείρησε να την πλησιάσει, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό αστυνομικό και τον σκύλο του, τους οποίους είχε προσλάβει ο πατέρας της, για την ασφάλειά της.

Ανατριχιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως για τον δράστη και αυτόχειρα.

«Η Ντόρα μου έλεγε ότι... θα γίνει θέμα στις ειδήσεις»

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε η πρώτη εξαδέλφη της άτυχης Ντόρας. Όπως είπε «Έχουμε μεγαλώσει μαζί, τα σπίτια μας είναι πάνω-κάτω, είμαστε σαν αδέλφια». «Με τον δράστη έκανε σχέση πριν από περίπου έναν χρόνο. Νιώθαμε ότι ήταν πάρα πολύ υπερπροστατευτικός, αλλά σκεφτόμουν ότι δεν μπορώ να καταλάβω εγώ τον τρόπο που φέρεται. Ούτε δύο μήνες δεν έμειναν μαζί στο σπίτι που νοίκιασαν μαζί», ανέφερε η Μαρία.

Όπως τόνισε, «Όταν έμειναν μαζί, άρχισε να έχει κάποιες συμπεριφορές πολύ διαφορετικές σε σχέση με πριν. Πήγα να δω το σπίτι τους και μου έλεγε «εγώ την Ντόρα την προσέχω». Μετά από λίγο καιρό, μίλησα με την Ντόρα στο τηλέφωνο και μου είπε «Μαρία, δεν μου τα λέει καλά, με πιέζει πολύ». Δεν υπήρξε κάποια βίαιη συμπεριφορά, κακοποιητική εναντίον της. Η Ντόρα δεν θα το δεχόταν ποτέ. Ήταν το πιο αντράκι από όλες μας».

«Την ζήλευε πολύ. Μπήκε κρυφά και διέγραψε όλες τις φωτογραφίες της, ακόμη και με τον παππού μας που χάσαμε πριν δύο χρόνια. Δεν της έλεγε ότι το είχε κάνει αυτό. Το καλοκαίρι πήγαν διακοπές στο σπίτι μας στην Κάλυμνο και εκεί την ξεφτίλισε. Μπροστά σε μα εξαδέλφη μας άρχισε να λέει ότι «η γυναίκα πρέπει να μένει στο σπίτι και να μεγαλώνει τα παιδιά και τέτοια» και του είπε να χωρίσουν. Τα είχαν οκτώ μήνες, δεν ήταν λίγος ο καιρός, του έδωσε ευκαιρίες», ανέφερε η κοπέλα για την σχέση του ζευγαριού.

Όπως συμπλήρωσε «τις τελευταίες 4-5 ημέρες, η Ντόρα είπε στην αδελφή μου «σταμάτησε να με ενοχλεί, Ελένη» και η αδελφή μου της είπε «ύποπτο αυτό, Ντόρα». Προχθές βγήκαμε με την μητέρα της από το σπίτι και αυτός ήταν μέσα στο αμάξι του και μου λέει η μητέρα της ότι «αυτός μας παρακολουθεί» και εγώ της είπα «πρόσεχε, Κατερίνα, μην σου σκοτώσει το κορίτσι!». Και η ίδια η Ντόρα μου είπε προ ημερών «Μαρία, θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις, όπως αυτές που βλέπουμε». Είχε στην ζωή της τόσους φίλους και είχε και αγόρια, δεν είχε ποτέ με κανέναν κάποιο πρόβλημα».

«Όταν είχα πάει να βρω την Ντόρα, ενώ εκείνος έλειπε, η Ντόρα μου είπε, επειδή εκείνος είχε ένα ατύχημα παλιά και είχε ένα πρόβλημα με την όραση του, η ξαδέλφη μου μου είπε «ξέρεις, ήταν παντρεμένος παλιά και η γυναίκα του τον άφησε για το πρόβλημα αυτό (σημ: με τα μάτια του). Ήταν ένα παιδί εργατικό, άνθρωπος της Εκκλησίας», κατέληξε η κοπέλα.

 Η εξομολόγηση του θύματος για τα “μαρτύρια” που πέρασε 

«Προχθές μιλούσαμε μαζί και μου είπε πολλά πράγματα για πρώτη φορά, διότι δεν μιλούσε για τις σχέσεις της», είπε μια φίλη της εκπαιδευτικού που έπεσε νεκρή στην Ρόδο, αφού την πυροβόλησε ο πρώην σύντροφος της, ο οποίος στην συνέχεια έβαλε τέλος στην ζωή του.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», αμέσως μετά την εξαδέλφη της εκπαιδευτικού, η άτυχη Ντόρα, «είχε κάνει μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή, με σκοπό να διοριστεί. Μιλούσαμε για αυτό προχθές και μου εκμυστηρεύθηκε, λες και ήταν προφητικό, “είχα μια σχέση και επιτέλους κατάφερα και ξέφυγα από αυτόν τον άνθρωπο”».

«Μου είπε ότι την είχε αποκόψει με τις φίλες της, δεν την άφηνε να μιλάει με τις φίλες της, ότι δεν την άφηνε να βγει στο μπαλκόνι να καπνίσει μετά από κάποια ώρα. Κάποια φορά που είχε αργήσει να γυρίσει την είχε κλειδώσει έξω από το σπίτι, όπως μου είπε η Ντόρα. Της είχαν χακάρει τον υπολογιστή και βρήκαν από το σήμα ότι το είχε κάνει εκείνος, μέσα από το σπίτι, όπως έμαθε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Εκείνος έμπαινε στο κινητό της, παρακολουθούσε όλες τις συνομιλίες της, απαντούσε αντί για εκείνη. Της έλεγε για το ντύσιμο της, τι να φοράει και τι να μην φοράει. Μιλήσαμε προχθές την ώρα που έκανε μάθημα στο παιδί της φίλης μου», είπε συγκλονισμένη η φίλη της δολοφονημένης εκπαιδευτικού.

Όπως σημείωσε η Φαίη Σκορδά, που μίλησε νωρίτερα με την μητέρα της κοπέλας που έπεσε νεκρή από τα πυρά του πρώην συντρόφου της, ο δράστης ήθελε ουσιαστικά να «σβήσει» το παρελθόν της κοπέλας και να έχει πλήρη έλεγχο στην ζωή της.

Σημείωσε μάλιστα ότι δύο φορές η εκπαιδευτικός προσπάθησε να σταματήσει αυτήν την σχέση, μία που πήγε εκείνος στους γονείς της και τα ξαναβρήκα και η δεύτερη όταν διαπίστωσε, μέσω της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι εκείνος ήταν που είχε χακάρει τον υπολογιστή της και είχε διαγράψει όλες τις φωτογραφίες της και τις πληροφορίες από τα social media.

Συγκλονίζουν οι γονείς της άτυχης Δώρας: «Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ...»

 

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις των γονιών και της αδερφής της άτυχης Δώρας η οποία δολοφονήθηκε χθες από τον πρώην σύντροφό της στη Ρόδο.

«Κάποια στιγμή μου λέει ‘’μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες’’. Μου έλεγε ‘’έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου’’. Ο κύριος την ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Αύγουστος πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο, και έδειξε άλλον εαυτό» ανέφερε η κ. Κατερίνα στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

Ο δράστης ζήλευε αφόρητα το θύμα. «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει».

Όπως ανέφερε η μητέρα του θύματος, η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «Μαμά αποφάσισα να χωρίσω. Της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει».

«Μια μέρα» συνέχισε η μητέρα του θύματος, «με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει ‘’μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω’’. Και μετά του λέει ‘’τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω δεν μιλάω’’».

Η συμπεριφορά του δράστη ήταν απαράδεκτη. Μεταξύ άλλων έλεγε στο θύμα «δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι».

Η άτυχη Δώρα είχε 9 μήνες σχέση με τον δράστη, ενώ συγκατοίκησαν τον περασμένο Ιούλιο. «Εγώ δεν θέλω να βγαίνεις, δεν θέλω να πηγαίνεις εκεί» έλεγε ο θύτης στο θύμα, σύμφωνα με την κ. Κατερίνα.

«Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλη της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ» σχολίασε η τραγική μητέρα για τη μέρα του φόνου.

«Δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί. Αλλά φοβόμουνα για το κορίτσι μου» σημείωσε ο κ. Τριαντάφυλλος, πατέρας του θύματος.

Η αδερφή του θύματος, η Έφη, είχε κακό προαίσθημα. «Δώρα πρόσεχε, δεν έχω καλό προαίσθημα» συμβούλευσε την αδερφή της μια μέρα πριν την δολοφονία.

Το τελευταίο τηλεφώνημα της 32χρονης πριν τη δολοφονία 

Η 32χρονη εκπαιδευτικός μίλησε με την καλύτερή της φίλη στο τηλέφωνο το βράδυ της Τρίτης και ήταν πολύ χαρούμενη. Μάλιστα φέρεται να της είπε: «Γλίτωσα από αυτόν τον εφιάλτη που βίωνα. Γλίτωσα από ένα μαρτύριο. Ευτυχώς χώρισα».

Όπως αποκάλυψε η φίλη της, η άτυχη κοπέλα δεν περνούσε καλά το τελευταίο διάστημα. Ήταν με τον 40χρονο άνδρα από τα Χριστούγεννα ωστόσο τους τελευταίους μήνες ένιωθε πως «πνίγεται» ενώ δεν μπορούσε ούτε να βγει για έναν καφέ με φίλη της, όπως μετέδωσε το Star.

Ο πρώην σύντροφός της όμως δεν χάρηκε με την απόφαση του χωρισμού. Έτσι, μέρα μεσημέρι, στη μέση του δρόμου εκτέλεσε με καραμπίνα την 32χρονη εκπαιδευτικό και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του στη Σκεπαστή Ρόδου και αυτοκτόνησε, αφήνοντας ένα σημείωμα, στο οποίο ανέφερε: «Χωρίς την καλή μου δεν έχει νόημα να ζω».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 40χρονος φαίνεται να είχε στήσει καρτέρι στη νεαρή εκπαιδευτικό, καθώς βρισκόταν μέσα σε ενοικιαζόμενο ΙΧ, σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο της 32χρονης. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μέσα στο αυτοκίνητο του 40χρονου βρισκόταν και άλλο ένα άτομο, πληροφορία η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Πλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του δράστη.