Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό στο Μετρό και για αφίσες αρνητών του εμβολίου

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με το περιστατικό στο Μετρό όπου δύο άτομα ξυλοκόπησαν εργαζόμενο του σταθμού.

Διετάχθη επίσης η διενέργεια προκατακτικής έρευνας προκειμένου να εντοπιστούν τα άγνωστα άτομα που τοιχοκόλλησαν αφίσες στο Χαλάνδρι διασπείροντας ψευδής ειδήσεις για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση και σύλληψη των δύο δραστών

Τα πρόσωπα των δύο ατόμων που ξυλοκόπησαν βάναυσα σταθμάρχη του μετρό, χθες το μεσημέρι, στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας, έχουν καταγραφεί καθαρά από κάμερες ασφαλείας και, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, θεωρείται πλέον θέμα χρόνου η ταυτοποίηση και σύλληψή τους.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ εστιάζονται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής και ήδη υπάρχουν κάποια σημαντικά στοιχεία στη διάθεσή της. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δράστες επιτέθηκαν και χτύπησαν άγρια τον άτυχο σταθμάρχη, επειδή, κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη στην Ομόνοια, τους ζήτησε να φορέσουν τη μάσκα τους και παράλληλα να κατεβάσει ο ένας τα πόδια του από κάθισμα.