Quantcast

Εμβολιασμένο σχεδόν το 75% των φοιτητών – Έρχεται το «edupass.gov.gr»

Ενθαρρυντικά νέα από την πανεπιστημιακή κοινότητα με το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών και αυτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται συνολικά σε 75%.

Στα στοιχεία της πανεπιστημιακής κοινότητας αναφορικά με την πορεία του εμβολιασμού καθώς και στη δημιουργία της πλατφόρμας «edupass.gov.gr» αναφέρθηκαν η Νίκη Κεραμέως και ο Άγγελος Συρίγος.

Παρουσιάζοντας στη Βουλή την τροπολογία του υπουργείου του για τον ψηφιακό έλεγχο των μέτρων κατά του κορωνοϊού στις εκπαιδευτικές δομές, ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, παρατήρησε ότι το ποσοστό των εμβολιασθέντων φοιτητών είναι υψηλότερο από το επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και ότι στο Πολυτεχνείο ή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αυτό το ποσοστό είναι άνω του 80%.

«Θεωρώ ότι είναι μία πολιτική απάντηση της νεολαίας απέναντι στην κοινωνία σε σχέση με τον κορωνοϊό», τόνισε ο Άγγελος Συρίγος.

Η Νίκη Κεραμέως έδωσε συγχαρητήρια στην ακαδημαϊκή κοινότητα για την ανταπόκριση στους εμβολιασμούς, με ανάρτησή της.

Έρχεται ειδική πλατφόρμα edupass.gov.gr

Μέσω αυτής θα ελέγχεται εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για φυσική παρουσία σε σχολεία, Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, ΑΕΝ, Κολλέγια, Φροντιστήρια & ΚΞΓ.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, θα δηλώνουν δηλαδή στην πλατφόρμα εμβολιασμό, νόσηση, αρνητικό αποτέλεσμα PCR/rapid test ή self test), ανάλογα με τα ισχύοντα ανά περίπτωση υγειονομικά μέτρα για τον κορωνοϊό και την ηλικιακή ομάδα, όπου εντάσσεται κάθε φυσικό πρόσωπο.