Quantcast

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Έπεσαν μολότοφ - Δύο τραυματίες αστυνομικοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του Κορκονέα, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του Κορκονέα στα Εξάρχεια. Μετά τις 10 τοβράδυ ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ σε αστυνομική διμοιρία στη Χαριλάου Τρικούπη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Επίσης, μισή ώρα αργότερα ακολούθησε κι άλλη επίθεση στην οδό Ζωοδόχου Πηγής.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο 401 ΓΣΝ. Από τις μολότοφ που έπεσαν, σημαντικές φθορές υπέστη και ένα όχημα στην οδό Ναυαρίνου.

Νωρίτερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στο σημείο δηλαδή της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από περίπου 200 άτομα. Μια διαμαρτυρία με αφορμή την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας να κάνει δεκτό με οριακή πλειοψηφία ενόρκων (4-3) τον αυτοτελή ισχυρισμό περί πρότερου σύννομου βίου του πρώην ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή.