Quantcast

Ένταση στο Πολυτεχνείο: Εμπόδισαν την κατάθεση στεφάνου από τους Θεοχάρη, Αθανασίου -ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Ένταση επικράτησε έξω από το Πολυτεχνείο, λίγο μετά τις 8:30 όταν οι βουλευτές της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου και Χάρης Θεοχάρης, εκ μέρους της διακοινοβουλευτικής επιτροπής, πήγαν να καταθέσουν στεφάνι.

 Ομάδα ατόμων, πιθανότατα φοιτητές, αντέδρασαν στην παρουσία τους και δεν τους επέτρεψαν να μπουν. Μάλιστα, ένας άρπαξε το στεφάνι και το πέταξε. 

Σε δηλώσεις του, μετά το επεισόδιο, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε: 

«Η Βουλή των Ελλήνων τιμά σήμερα τον αγώνα του ελληνικού λαού και εδικότερα των σπουδαστών, αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Ο αγώνας κατά της δικτατορίας ήταν υπερκομματικός, δεν είχε πολιτικό χρώμα. Η ιδεολογία του ήταν μια. Αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, αγώνας για την Ελλάδα για τη Δημοκρατία όπως είπα» , σημείωσε και πρόσθεσε: «Θέλω να τονίσω ότι κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός, καμιά πολιτική παράταξη δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που  χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου είναι αυτή  η οποία διήγηρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων».

Ο κ. Αθανασίου σημείωσε επίσης: «Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, το Πολυτεχνείο και το ελεύθερο φρόνημα, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά τώρα,  όταν εμείς κάναμε τον αγώνα εδώ, γιατί προσωπικά ήμουν επικεφαλής μιας ομάδας τότε, μόλις είχαμε τελειώσει την Νομική και την Ιατρική, δεν ήθελα να σας το πω αλλά θα το πω, όπου ένα από τα ποιήματα που βραβεύτηκε εδώ, ήταν ένα ποίημα δικό μου. Τα παιδιά αυτά ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες και τα θήλαζαν οι γονείς τους. Αλλά η ημέρα σήμερα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε, να τους κατανοήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο».