Quantcast

Έντονες αντιδράσεις για τη fake φωτογραφία του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων - Τι απαντά το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων που συνοδευόταν με φωτογραφία από παλιότερη πορεία όπου δεν υπήρχε κορωνοϊός και δεν συνέτρεχε λόγος λήψης μέτρων προστασίας και η οποία προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις. 

Το κείμενο με την επίμαχη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στις 10.46 ανέφερε: «Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία της κομματικής οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία «Από τους συμμετέχοντες τηρούνται όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις". Η φωτογραφία ήταν από παλιότερη πορεία όπου φυσικά δεν υπήρχε κορωνοϊός.

«Σχετικά με τη φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε για να πλαισιώσει το θέμα της σημερινής συγκέντρωσης του ΚΚΕ με αφορμή την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ουδεμία πρόθεση, σκοπιμότητα ή δόλος υπήρξε από την πλευρά του ΑΠΕ-ΜΠΕ» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Και προσθέτει:

«Η ανάγκη για άμεση μετάδοση του γεγονότος, οδήγησε στη χρησιμοποίηση εκ παραδρομής παλαιότερης φωτογραφίας που υπήρχε στο φωτογραφικό μας αρχείο".

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η fake φωτογραφία το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναγκάστηκε να κατεβάσει την ανάρτηση από το Twitter και να εκδώσει ανακοίνωση.