Quantcast

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Γρηγορόπουλου - Μολότοφ και χημικά - Βίντεο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω των επεισοδίων μεταξυ αντιεξουσιαστών και των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. μετά τις πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε περισσότερες από είκοσι προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι δράστες των επεισοδίων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και καταστήματα.

Εκατοντάδες αντιεξουσιαστές μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Υπενθυμίζεται ότι δύο πορείες είναι αυτήν την στιγμή σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία των αντιεξουσιαστών ξεκίνησε από την πλατεία Καμάρας, όπου νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση. 

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με το voria.gr, στη συνέχεια άγνωστοι άναψαν φωτιά σε κάδους και πέταξαν βόμβες μολότοφ στην οδό Ολύμπου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους καταδιώκουν. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πήραν φωτιά κάδοι απορριμμάτων και ένα μηχανάκι.

Πηγές:Thesstoday, Voria.gr