Quantcast

Επέτειος Πολυτεχνείου: «Βροχή» από μολότοφ στην Πάτρα -Βίντεο

Eπεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Πάτρας με τη ρίψη δεκάδων μολότοφ.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο είναι αποπνικτική καθώς έγινε χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ, όπως μεταδίδει το gnomip.gr. Την ίδια ώρα ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες φωτιά, με τις αρχές να έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή ενός ατόμου. Επίσης φωτιά έπιασε και ένας όροφος πολυκατοικίας.

Σημειώνεται πως επί της οδού Κορίνθου ένα παράρτημα έχει καταληφθεί τα τελευταία χρόνια από αντιεξουσιαστές. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων (ΔΙ.ΑΣ και ΜΑΤ) είναι ισχυρή στο σημείο.

Ειδικότερα, η ομάδα των συγκεκριμένων ατόμων που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, ξεκίνησαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ όταν έφθασαν στην διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Ερμού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν, έκαναν χρήση χημικών, ενώ η ομάδα των ατόμων που εκτόξευσε τις βόμβες μολότοφ, κινήθηκε προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που εκτόξευσαν τις βόμβες μολότοφ.

Νωρίτερα, είχαν πραγματοποιηθεί δύο μαζικές συγκεντρώσεις στην Πάτρα, για την επέτειο των 49 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε έξω από το εργατικό κέντρο, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και ακολούθησε πορεία προς το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα.

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, στη οδό Κορίνθου και στην συνέχεια έγινε πορεία προς το ίδιο σημείο, δηλαδή το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα.