Quantcast

Επί σκηνής με αισιοδοξία

Επανεκκίνηση για το δημοφιλές Θέατρο του Νέου Κόσμου, που μας περιμένει ανακαινισμένο με 15 παραγωγές και έμφαση στα σύγχρονα έργα.

Φρεσκοβαμμένο και ανακαινισμένο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό του και να πορευτεί σε συνθήκες κανονικότητας, όπως ελπίζουν οι άνθρωποί του. “Συνεχίζουμε με τον τρόπο που μας έχει γνωρίσει και μας έχει εμπιστευτεί το κοινό, ανοιχτοί στο καινούριο”, λέει ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ιδρυτής του ΘτΝΚ. “Παλαιότεροι και νεότεροι, σε αέναη αλληλεπίδραση, κρατώντας αυτό το χώρο καλλιτεχνικά ζωντανό. Από τον Οκτώβριο ως τον Ιούνιο, 15 παραγωγές στις τρεις αίθουσες του θεάτρου συν τα δευτερότριτα στο “Καρέζη”, όπου είχαμε ξαναβρεθεί προ covid. Με έμφαση σε σύγχρονα έργα, ελληνικά και ξένα και με κριτήριο τα πρόσωπα: τους σκηνοθέτες και τη ματιά τους και φυσικά τους συνεργάτες τους. Με ρίσκο. Αλλά χωρίς ρίσκο δε γίνεται τίποτα, ούτε στη ζωή ούτε στην τέχνη”.

Όμως, τι θα δούμε φέτος;

Κεντρική Σκηνή

“Μια άλλη Θήβα” του Γαλλο-ουρουγουανού συγγραφέα Σέρχιο Μπλάνκο, με την πατροκτονία στον πυρήνα του έργου, σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου (από 20 Οκτωβρίου). “Με νύχια και με δόντια”, την πασίγνωστη αλληγορία του Θόρντον Ουάιλντερ σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη (από 11 Νοεμβρίου). “Μπιλ & Λου”, με ήρωες μια παραμελημένη 8χρονη κι έναν Εβραίο με σύνδρομο Άσπεργκερ, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αγιοπετρίτη – Μπογδάνου (από 5 Δεκεμβρίου). “Butterflies in my stomach: Gen-L”, μια παράσταση για τον έρωτα και τα όνειρα, όπου μουσική, θέατρο και χορός σμίγουν υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Κωνσταντίνου Ρήγου (από 15 Φεβρουαρίου).”Σίρλεϊ” του Γουίλλι Ράσελ-Ο κωμικός μονόλογος “Σίρλεϊ Βάλενταϊν”, με την Ελένη Ουζουνίδου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου (από 10 Μαρτίου). “Ανατολή” της Έλλης Παπαδημητρίου, με αφορμή τη Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή, σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου (από 20 Απριλίου). “Οι 5 του Αιγαίου” από την Ομάδα Patari Project, σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου (από 2 Οκτωβρίου).

Δώμα

“Ο Μάκης” του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία δική του και του Ερρίκου Λίτση, ο οποίος και παίζει (από 7 Οκτωβρίου).”Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος”, σημαντικό έργο του Πρίμο Λέβι το οποίο μας επιστρέφει στο Άουσβιτς, σε σκηνοθεσία Παύλου Ιορδανόπουλου (από 5 Δεκεμβρίου). “Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα”, με την υπογραφή του Ευθύμη Φιλίππου, σε σκηνοθεσία Τζωρτζίνας Λιώση και Νάνσυς Μπούκλη (από 6 Φεβρουαρίου). “Andy”, ένα βιογραφικό κείμενο του Δημήτρη Αγιοπετρίτη – Μπογδάνου, ο οποίος και σκηνοθετεί (από 24 Φεβρουαρίου).

Κάτω Χώρος

“Μπαίνει η δεσποινίς Μαργαρίτα”, το έργο-σταθμός του Ρομπέρτο Ατάιντε που, έπειτα από τα περσινά sold out, επιστρέφει για λίγες ακόμα παραστάσεις σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου (από 3 Οκτωβρίου). “Το ημερολόγιο ενός σκύλου” της Βάιολετ Λουίζ, το οποίο παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο το 2020 ως αυτόνομη ψηφιακή αφήγηση και ανεβαίνει αυτή τη φορά ζωντανά για λίγες παραστάσεις, σε σκηνοθεσία δική της (από 14 Οκτωβρίου). “Το μάγουλο της Παναγίας” του Παντελή Μπουκάλα, για τον μυθικό Γιώργο Καραϊσκάκη, σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου (από 15 Φεβρουαρίου).

Τζένη Καρέζη”

“Κολώκαιρος” του συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Αντώνη Τσιοτσιόπουλου (“Μαγνητικά Πεδία”, Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας για το “ 5 μμ παραλία”), με φόντο ένα κέντρο διασκέδασης στην Ελευσίνα, σε Γιώργου Παλούμπη. Παίζουν ο ίδιος, ο Στάθης Σταμουλακάτος κ.α. (από 24 Οκτωβρίου).