Quantcast

Επίθεση με βιτριόλι: Σε πόσα χρόνια θα βγει από τη φυλακή η Έφη

Οι δικαστές απάντησαν ομόφωνα «όχι» σε ελαφρυντικό στην κατηγορούμενη που ζήτησε να της αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Τη μέγιστη ποινή κάθειρξης των 15 ετών που προβλέπεται για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Έφη Καρακάντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή κάθειρξης 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ακόμα 3 μήνες για το πλημμέλημα της απείθειας.

Σε πόσα χρόνια θα βγει από τη φυλακή

Ωστόσο, αν και η 36χρονη καταδικάστηκε για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου με την ανώτατη ποινή, υπάρχει περίπτωση να βγει αρκετά νωρίτερα από τη φυλακή. 

Εν αναμονή και της οριστικής απόφασης του Εφετείου σχετικά με τα χρόνια που θα παραμείνει στη φυλακή η Κακαράντζουλα, υπενθυμίζεται ότι θα εκτίσει τα 3/5 της ποινής, όπως είπε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε περίπου 5,5 με 6 χρόνια θα είναι ελεύθερη, αφού είναι στη φυλακή ήδη 1,5 χρόνο, αν υπολογιστούν και οι ημέρες εργασίας, που μετριούνται ως «διπλές» ημέρες κράτησης. Βέβαια, όλα αυτά εφόσον δεν μειωθεί η ποινή της στο Εφετείο.