Quantcast

Έρευνα ΔιαΝΕΟσις: Τι πιστεύουν οι Έλληνες

Η μεγάλη δημοσκοπική έρευνα της διαΝΕΟσις στο έκτο κύμα της αποτυπώνει τις απόψεις και τις συνήθειες των Ελλήνων το 2024.

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα σήμερα; Τι θεωρούν ότι απειλεί το μέλλον της χώρας και του κόσμου; Ποιες είναι οι απόψεις τους για την κλιματική αλλαγή και πόσο εμπιστεύονται τους θεσμούς; Πού τοποθετούν ιδεολογικά τον εαυτό τους, και ποιες είναι οι αξίες τους; Τι πιστεύουν για την οικονομία, την παιδεία, την Ευρώπη, τους μετανάστες και τις πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή; Ποιες είναι οι συνήθειες της καθημερινής ζωής τους και ποια είναι τα κυρίαρχα συναισθήματά τους;

Το νέο, έκτο κύμα "Τι πιστεύουν οι Έλληνες", το οποίο επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, διενεργήθηκε σε τρία μέρη, από την εταιρεία Metron Analysis τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 2024, σε πανελλαδικό δείγμα άνω των 1.000 ατόμων. Η φετινή έρευνα περιλαμβάνει τόσο νέες ερωτήσεις που καταγράφουν τις απόψεις των Ελλήνων για σημαντικά θέματα, όσο και κοινές ερωτήσεις με τα προηγούμενα κύματα. Επομένως τα αποτελέσματα δίνουν μια εικόνα για το πώς οι απόψεις για διάφορα θέματα μεταβάλλονται, ή παραμένουν σταθερές.

Αναλυτικά τα αποτέλεσματα της έρευνας

H ανάλυση του Γεράσιμου Μοσχονά