Quantcast

Φάκελος με ύποπτη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μυτιλήνη μετά την αποστολή φακέλου με άγνωστη σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Επτά υπάλληλοι του πανεπιστημίου που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελό και την άγνωστη σκόνη βρίσκονται σε καραντίνα σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου της Μυτιλήνης μέχρι να ολοκληρωθεί ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος.

Στη Λέσβο μεταβαίνει κλιμάκιο 14 ατόμων της ΕΜΑΚ ειδικευμένοι για την αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών καθώς και κλιμάκιο του Δημόκριτου.

Ο χώρος του Πανεπιστημίου έχει, ήδη, αποκλειστεί προκειμένου με τις απαραίτητες ενέργειες, στολές και μεθοδολογία να γίνει η περισυλλογή.

Σε δεύτερο στάδιο οι διωκτικές Αρχές θα διερευνήσουν ποιος είναι ο αποστολέας ενώ παράλληλα θα εξεταστεί στο Χημείο η άγνωστη ουσία.

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας

Την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Πρυτάνης Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη.

Όπως αναφέρει λόγω του ύποπτου φακέλου που απεστάλλει σήμερα στο Πανεπιστήμιο και προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων του, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου.

«Αγαπητά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αιγαίου,

Σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του.

Στο πλαίσιο αυτό, αναστέλλονται όλες οι ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας.

Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο.

Με την ελπίδα ότι και η δοκιμασία αυτή θα λήξη σύντομα και αισίως, θα επανέλθω με ότι νεότερο.

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

Πρυτάνισσα

Πανεπιστημίου Αιγαίου»