Quantcast

Φαρ Ουέστ η Αθήνα: Άγρια καταδίωξη και εν ψυχρώ πυροβολισμοί στη μέση του δρόμου -Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Σκηνές αστυνομικού θρίλερ μέσα σε λίγες μόνο ώρες εκτυλίχθηκαν στην πρωτεύουσα με ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας να παρατηρείται. 

Δύο πρωτοφανή περιστατικά που θύμισαν σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας εκτυλίχθηκαν σε διάστημα λίγων μόνο ωρών στην Αθήνα, την ώρα που στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός. 

Τα αιματηρά περιστατικά σε Πέραμα και Κηφισιά έχουν προβληματίσει τους κατοίκους των γύρω περιοχών, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες που δηλώνουν τρομοκρατημένοι. 

Θρίλερ με τους αστυνομικούς στο Πέραμα

Παράλληλα, στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου. Πρόκειται για έξι αστυφύλακες και ενας αξιωματικό (υπαστυνόμος).

Όλοι τους υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά. 

Το χρονικό της κινηματογραφικής καταδίωξης 

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί έκαναν νόημα στον οδηγό του οχήματος να σταματήσει, εκείνος όμως δεν συμμορφώθηκε στο σήμα κι έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη. 

Όλα ξεκίνησαν στην οδό Θηβών, όπου οι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε ύποπτο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι το Χαϊδάρι κι έπειτα έως το Πέραμα στην οδό Ελπίδος. 

Εκεί ο οδηγός του αυτοκινήτου θέλησε να κάνει αναστροφή, επιχειρώντας να εμβολίσει τις μηχανές των αστυνομικών.

Τότε, από την πλευρά τους οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας εκ των δραστών, ο οποίος είναι νεαρής ηλικίας Ρομά, σεσημασμένος για κλοπές. 

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά και ο συνοδηγός του οχήματος, όπως και οι αστυνομικοί. 

Όσον αφορά το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική έρευνα.

To βίντεο ντοκουμέντο που διέρρευσε στα social media:

Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας από πυροβολισμούς στην Κηφισιά

Λίγες ώρες μετά, σε κεντρικό σημείο στην Κηφισιά και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Τατοΐου, δύο άτομα βρέθηκαν τραυματισμένα στη μέση του δρόμου. 

Επρόκειτο για υπαλλήλους εταιρείας φυσικού αερίου, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο για εργασίες. Ξαφνικά, από το πουθενά, εμφανίστηκε ένας άνδρας και τους πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο. 

 «Μου έχετε κάνει μάγια» φώναζε ο δράστης

Μαρτυρίες ανέφεραν ότι ο δράστης έκανε λόγο για μαύρη μαγεία, φωνάζοντας: «μου έχετε κάνει μάγια, τώρα θα βγάλω από μέσα τον Σατανά». 

Στο μεταξύ, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που εισήλθαν στο διαμέρισμα αντίκρισαν τη μητέρα του δράστη, μια κατάκοιτη ηλικιωμένη γυναίκα κι ένα σπίτι γεμάτο από όπλα και σπαθιά. Ο άνδρας συνελήφθη. 

Από τους υπαλλήλους, ο ένας δέχθηκε σφαίρα στην πλάτη και ο άλλος στη θωρακική χώρα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, δυστυχώς όμως ένας εκ των δυο κατέληξε.

Μητέρα τραυματία: Είπα στον δράστη «σκότωσες το παιδί μου» και απάντησε «καλά έκανα»

«Άκουσα τον γιο μου να φωνάζει μας σκοτώνει βοήθεια. Και έτρεξα ξυπόλητη και ήμουν η πρώτη. Και τον έβλεπα που έφευγε και του έλεγα μου σκότωσες το παιδί γιατί; Και μου λέει καλά τους έκανα… Τους είπε για την Σολομωνική και σε τέτοια απόσταση άρχισε να πυροβολεί» πρόσθεσε.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες - Πριν από έναν χρόνο ο δράστης πυροβολούσε κάδους

«Ακούω συνεχόμενους πυροβολισμούς 6-7 και αμέσως κατεβαίνω κάτω και βλέπω έναν άνθρωπο να είναι πεσμένος κάτω και να φωνάζει βοήθεια πεθαίνω και ένας άλλος πιο ελαφρά χτυπημένος», σημείωσε κάτοικος της περιοχής στο Open. 

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ότι κατά διαστήματα άκουγαν πυροβολισμούς στον... αέρα, ενώ πριν από έναν χρόνο τον είδαν να πυροβολεί κάδους. «Ενημέρωσε ο σύζυγος την ασφάλεια αλλά από εκεί και πέρα δεν έγινε τίποτα», σημείωσε κάτοικος.