Φώφη Γεννηματά: Aπαράδεκτες αναρτήσεις στο Facebook από σελίδα Ιερού Ναού μετά τον θάνατό της

Τις «κατέβασαν» λόγω αντιδράσεων.

Αποτροπιασμό προκαλούν αναρτήσεις σε σελίδα στο Facebook που φέρεται να ανήκει στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, όπου σχολιάζουν τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Στην πρώτη ανάρτηση η σελίδα αναδημοσίευσε την είδηση για τη ματαίωση της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, την 27η Οκτωβρίου, λόγω εθνικού πένθους που θα κηρυχθεί λόγω του θανάτου της Φώφης Γεννηματά. Το δημοσίευμα συνοδευόταν από το εξής σχόλιο: «Για ποιον λόγο; Επειδή πέθανε η Γεννηματά; Αίσχος». 

Σε επόμενη ανάρτηση αναδημοσιεύθηκε από τη σελίδα άρθρο που αναφερόταν στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά με το εξής σχόλιο: «Ευχόμεθα καλό παράδεισο. Σε λαϊκό προσκύνημα γιατί; Τι προσέφερε στην πατρίδα και θα βγει σε λαϊκό προσκύνημα; Αυτό είναι το σάπιο πολιτικό σύστημα που προσπαθεί να μας πείσει ότι μας είναι απαραίτητο να υπάρχει»

«Κατέβηκαν» οι αναρτήσεις

Στη συνέχεια οι διαχειριστές της σελίδας διέγραψαν τις συγκεκριμένες αναρτήσεις μετά τις έντονες αντιδράσεις χρηστών του διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι στην περιγραφή της σελίδας που φέρεται να ανήκει στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου αναφέρεται: «Υπό ανέγερση Ιερός Ναός αφιερωμένος στην Οσία Ειρήνη την Χρυσοβαλάντου. Βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης. Με τη βοήθεια και χάρη του Πανάγαθου Θεού σάς καλωσορίζουμε στην επίσημη σελίδα της ενορίας μας.Στη σελίδα μας θα ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες της ενορίας μας, για την ιστορία της, το μηνιαίο πρόγραμμα, και για κάθε θεολογικό και κοινωνικό δρώμενο».