Quantcast

Φρικτός θάνατος 8χρονης στο Κερατσίνι: «Υπάρχει κι άλλο βίντεο» - Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια

Νέα στοιχεία καθιστούν ύποπτη τη συμπεριφορά των υπαλλήλων του εργοστασίου στο Κερατσίνι, όπου έχασε τη ζωή του το οκτάχρονο κορίτσι.

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανατηφόρου τραυματισμού της οκτάχρονης Ολγας σε εργοστάσιο στο Κερατσίνι. Το δυστύχημα συνέβη στις 17 Νοεμβρίου, όταν το μικρό κορίτσι, για αδιευκρίνιστο λόγο, εισήλθε στο προαύλιο του εργοστασίου και παγιδεύτηκε από τη βαριά, συρόμενη μεταλλική πόρτα, την ώρα που εκείνη έκλεινε αυτόματα. Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν το κορίτσι να χάνει με βασανιστικό τρόπο τη ζωή του, ενώ δημιουργούν την υποψία πως ίσως κάποιος να το κυνηγούσε. Την ίδια στιγμή, σοκαριστικό είναι το υλικό που δείχνει τον φύλακα του εργοστασίου να... κλοτσά με το πόδι του το άψυχο κορμί της Ολγας.

Μιλώντας στη Realnews, o δικηγόρος της οικογένειας της οκτάχρονης, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, δηλώνει ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία, τα οποία ενδέχεται να δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση. Οπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος, υπάρχει και ένα επιπλέον βίντεο που μπορεί να ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου του κοριτσιού. Σε αυτό φαίνεται ότι ένας ακόμα υπάλληλος βλέπει την άτυχη Ολγα να έχει εγκλωβιστεί στη μεταλλική πόρτα. «Ούτε και αυτός προσπαθεί να τη βοηθήσει, ενώ στη συνέχεια μιλά στο κινητό του. Την ίδια ώρα, ακριβώς έξω από το εργοστάσιο, βρίσκεται ένα μαύρο φορτηγάκι», δηλώνει ο Γ. Μπαρκαγιάννης.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας κάνει γνωστό ότι αύριο, Δευτέρα, θα κατατεθεί αίτημα για μεταβολή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως διά παραλείψεως, ενώ θα υπάρξει αίτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου «σε όλους τους εργαζομένους του εργοστασίου, από τον ιδιοκτήτη μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο, ώστε να διαπιστωθεί το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα».

«Η οικογένεια είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους έχει βρει. Ιδιαίτερα τώρα, μετά τη δημοσίευση και του τελευταίου βίντεο, είναι έξω φρενών», προσθέτει ο Γ. Μπαρκαγιάννης για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε από τη στιγμή που το άτυχο κοριτσάκι σφηνώθηκε στη μεταλλική πόρτα βάρους μισού τόνου. Μάλιστα, αναφερόμενος στη στιγμή που ο υπάλληλος του εργοστασίου κλότσησε το κορμάκι της Ολγας για να δει αν είναι ζωντανή, ο κ. Μπαρκαγιάννης, γεμάτος αγανάκτηση, τονίζει: «Είναι κακουργηματική πράξη, διότι έβλεπαν ένα παιδάκι και, αντί να το βοηθήσουν και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, το κλοτσούσαν. Δεν ήταν σκυλί για να το σκουντήξεις... Είναι ντροπή αυτές οι εικόνες».

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητεί να ασκηθεί κακουργηματική δίωξη σε βάρος όσων εμπλέκονται στην τραγωδία. Παράλληλα, η οικογένεια του κοριτσιού ζητεί άρση του απορρήτου επικοινωνιών, κινητών και σταθερών τηλεφώνων, όλων των εμπλεκομένων. Όπως αναφέρει ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης: “Ζητάμε πλέον την κακουργηματική δίωξη στην συγκεκριμένη πράξη και τη θεωρούμε απαραίτητη, γιατί αν δεν γίνει κακουργηματική πράξη δεν γίνεται να γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου”.

Κερατσίνι -

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, ο δικηγόρος της οικογένειας της Όλγας αναφέρει την ύπαρξη ενός αυτοκινήτου και μίας μηχανής, έξω από το εργοστάσιο. Για τον λόγο αυτό, η πλευρά του θύματος ζητεί και την άρση του βιντεοληπτικού υλικού από άλλες κάμερες, εντός και εκτός εργοστασίου. “Γιατί φαίνεται στο βίντεο, ένα αυτοκίνητο να είναι σταματημένο, και μία μηχανή, και πιθανότατα συνεννοούνται με έναν από τους δράστες. Και θα θέλαμε τα ακριβή στοιχεία του αυτοκινήτου”, εξηγεί ο δικηγόρος.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον τραγικό χαμό της Όλγας, η οικογένειά της αναμένει να ενημερωθεί από το ΕΚΑΒ για το ποιος και πότε ενημέρωσε το 166. “Με το εταιρικό μου τηλέφωνο πήρα το ΕΚΑΒ και τους ανέφερα το περιστατικό. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο μου δόθηκε εντολή να κλείσω το εργοστάσιο και να φύγω. Δεν θυμάμαι από ποιον έλαβα την εντολή”, αποκάλυψε ένας υπάλληλος.

Το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί περνούσαν τυχαία από το εργοστάσιο, όταν είδαν το ασθενοφόρο να κατευθύνεται προς την είσοδο. Τότε, εντόπισαν αναίσθητη την 8χρονη. Η περιγραφή ενός αστυνομικού συγκλονίζει.

“Προσεγγίσαμε την κεντρική θύρα του εργοστασίου και με το που ανοίξαμε την καγκελόπορτα, η οποία βρίσκεται πάνω στη συρόμενη πόρτα, είδαμε κάτω, πλάγια στο τελείωμα της συρόμενης πόρτας να βρίσκεται ένα ανήλικο κοριτσάκι Ρομά, το οποίο βρισκόταν ανάσκελα, εγκλωβισμένο και πιεσμένο ανάμεσα στο τοιχίο και την συρόμενη πόρτα με το μισό του σώμα να βρίσκεται εντός της αυλής και τα πόδια έξωθεν της συρόμενης πόρτας”, ανέφερε ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει προσκομιστεί στη δικογραφία.