Quantcast

Γιαννάκος στο real.gr: «Επίταξη μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων - Κρίμα να χάνονται ασθενείς»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, οι οποίοι διεκδικούν επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και αξιοποίηση του συνόλου δομών υγείας της χώρας ώστε να μην μετατραπεί το σύστημα δημόσιας υγείας σε σύστημα μιας νόσου. 

Επίσης, ζητούν μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζομένους σε δημόσια και ιδιωτική υγεία και μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

O Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, μίλησε στο real.gr για την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία.

«Τα νοσοκομεία μετατρέπονται από γενικά νοσοκομεία σε ειδικά νοσοκομεία αντιμετώπισης κορονοιου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει χώρος για τους ασθενείς με κορωνοιό με αποτέλεσμα να παίρνουν πριν την ώρα τους εξιτήριο και να μην μπαίνουν ασθενείς με σοβαρά νοσήματα. Οι ΜΕΘ είναι ανεπαρκείς και με 690 διασωληνωμένους έχει κρασάρει το σύστημα. Πάνω από 50 διασωληνωμένοι ασθενείς σήμερα ήταν σε κοινούς θαλάμους. Ο κίνδυνος να χάσουν την ζωή τους, όταν μένουν πάνω από ένα 24ωρο εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας, διπλασιάζεται. Σήμερα, είχαμε 70 χρονών ασθενή που έχασε την ζωή του στο Αμαλία Φλέμινγκ εβρισκόμενος 5 μέρες σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Θα πρέπει άμεσα να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Είναι κρίμα από τον Θεό να χάνονται ασθενείς όταν υπάρχει η δυνατότητα με την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων να σωθούν ανθρώπινες ζωές».