Quantcast

Γιαννάκος στο real.gr: «Οι επιφυλάξεις των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Μεταξά έχουν αρθεί, αλλά τώρα δεν υπάρχουν εμβόλια…»

Τι είπε στο real.gr, o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για τα κρούσματα κορωνοϊού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά».

Ανησυχητική εξάπλωση της νόσου Covid-19 καταγράφεται στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά». Όπως είπε στο real.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, θετικοί στον κορωνοϊό έχουν εντοπιστεί 40 εργαζόμενοι και 20 νοσηλευόμενοι ασθενείς, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Στο νοσοκομείο Μεταξά το τελευταίο δεκαήμερο έχουν βρεθεί 40 εργαζόμενοι θετικοί, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση, πολύ φοβάμαι ότι θα είναι πολύ περισσότεροι και 20 ασθενείς θετικοί, καρκινοπαθείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο του νοσοκομείου που νοσηλεύονται θετικά περιστατικά».

Πρόσθεσε δε, ότι: «Εχουν κλείσει τα χειρουργεία, τα εξωτερικά ιατρεία, έχουν επίσης κλείσει η αιματολογική κλινική και μια ογκολογική κλινική με τους ασθενείς μέσα που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα και ιχνηλατούνται».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε στο real.gr για την πολύ σοβαρή κατάσταση και κάνει έκκληση στο ιατρικό προσωπικό να εμβολιαστεί.

«Στο νοσοκομείο Μεταξά συνεχίζεται η ιχνηλάτηση, πολύ φοβάμαι ότι είναι πολύ περισσότεροι οι θετικοί στον ιό. Ευθύνεται το χαμηλό ποσοστό των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί, σε ποσοστό μόλις 50%. Θα πρέπει να τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλει ότι τόσο το προσωπικό όσο και οι ασθενείς να επιβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού ανά 7 μέρες. Το ίδιο και οι συνοδοί των ασθενών. Μέχρι να εμφανιστούν τα κρούσματα, τίποτα τέτοιο δεν είχε συμβεί, έχει μεγάλη ευθύνη η διοίκηση του νοσοκομείου. Το υγειονομικό προσωπικό ήταν επιφυλακτικό στα μέσα Δεκέμβρη ως προς τον εμβολιασμό τους, τώρα αυτές οι επιφυλάξεις έχουν αρθεί αλλά δυστυχώς τώρα δεν υπάρχουν εμβόλια. Ζητάμε από τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό και η κυβέρνηση να τους δώσει προτεραιότητα. Έχουμε συνάδελφο γιατρό, σε νοσοκομείο αναφοράς, που είναι διασωληνωμένος και δίνει μάχη για την ζωή του επειδή δεν εμβολιάστηκε».