Quantcast

«Είναι για έναν τύπο στην Μύκονο»: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος με τα αναβολικά

Στη δημοσιότητα έρχονται οι διάλογοι των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που παρασκεύαζαν αναβολικά.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμη. Επικεφαλής του κυκλώματος φέρεται να ήταν πασίγνωστος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα νότια προάστια. 

Κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 380.000 παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα και πλήρης εξοπλισμός παραγωγής και συσκευασίας, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος από την πώληση των κατασχεθέντων ξεπερνάει τα 2.500.000 ευρώ.

Σημειώνετια ότι τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί. Όταν ήθελαν να μιλήσουν για ένα ραντεβού, έλεγαν «dinner», όταν μιλούσαν για αυξητική ορμόνη έλεγαν «άσπρα», ενώ «μπλε» αποκαλούσαν τα χάπια για την στυτική δυσλειτουργία.

Οι διάλογοι

«Του φτιάχνω τα “άσπρα”»

Σε έναν από τους διαλόγους που έρχονται στην δημοσιότητα,  ένα μέλος της οργάνωσης συνομιλεί με τον γιο του για την παρασκευή χαπιού αυξητικής ορμόνης.

ΜΕΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Πήγα στον ….. και μου λέει , δε θα σου κρατάω μου λέει από τα πεντακόσια (500) που σου έδωσα, τετρακόσια πενήντα(450), δε θα σου κρατάω μου λέει, θα σου δίνω ένα πενηντάρι (50) κάθε μέρα που θα έρχεσαι, γιατί του φτιάχνω τα «άσπρα», του τα κάνω,  τα ξέρεις ποια! 

ΓΙΟΣ ΜΕΛΟΥΣ: Ναι ναι.

ΜΕΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Ναι! Φτιάχνω αυτά. Αλλάζω ετικέτες, μη σου ξεφύγει τίποτα.

ΓΙΟΣ ΜΕΛΟΥΣ: Ναι.

ΜΕΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Σε κανένα!

ΓΙΟΣ ΜΕΛΟΥΣ: Όχι.

ΜΕΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Ούτε στον (ακατάληπτο) ούτε πουθενά!

ΓΙΟΣ ΜΕΛΟΥΣ: Το ξέρω!

ΜΕΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Λοιπόν. Θα σου δίνω μου λέει ένα πενηντάρι (50) την ημέρα γιατί δεν έχω μου λέει, έχω πρόβλημα. Λέω καλά. Αυτός βγάζει, από το μαγαζί βγάζει δώδεκα με δεκαπέντε χιλιάδες κάθε μέρα ο μ.... Εν πάση περιπτώσει τι να πω, του λέω εντάξει. Και σκέφτηκα να μου, αν μπορέσεις και μου στείλεις ένα λογαριασμό, τα πεντακόσια (500) να του τα δώσω και να στα δίνω, θα σου δώσω, σε δέκα μέρες θα σου δώσω τα πεντακόσια πίσω.

ΜΕΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: …………γιατί έχει φέρει από πάνω από την, από Βουλγαρία, ξέρεις, από εκεί που έχει τα τέτοια, τα έφερε όλα εδώ κάτω να πούμε. Έφερε δώδεκα χιλιάδες (12.000) κομμάτια!

«Είναι για έναν τύπο στην Μύκονο»

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης συνομιλεί με ένα φιλικό του πρόσωπο. Αρχικά μιλά για ένα χάπι που έφτιαξε και περηφανεύεται ότι κατάφερε να δημιουργήσει πίστο του αντίγραφο, ενώ στη συνέχεια μιλάνε για έναν «τύπο στην Μύκονο», ο οποίος «θέλει “ΑΝΑΒΑΡ”».

ΑΡΧΗΓΟΣ: Λοιπόν! θυμάσαι εκείνο , αυτό που ήθελα να κάνω, να φτιάξω;

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ποιο ρε; το χάπι;

ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι!

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ναι!

ΑΡΧΗΓΟΣ:  Είναι ακριβώς, ακριβώς, δε μπορείς να το καταλάβεις.

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Τι;

ΑΡΧΗΓΟΣ: Όλο! Ακριβώς βγήκε όλο!

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Το έκανες κόπια;

ΑΡΧΗΓΟΣ:  Ναι!

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Μπράβο!

ΑΡΧΗΓΟΣ: Α! Oκ. δε μου λες, εκείνο που μου είπες για Μύκονο θες να πάρεις δείγμα;

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ε, αυτό δεν είναι για Μύκονο αλλά θέλω δείγμα.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Αφού είπες για Μύκονο! Τέλος πάντων, ντάξει. 

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Είναι για έναν τύπο στην Μύκονο ναι. 

ΑΡΧΗΓΟΣ: Πότε το θέλεις;

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Αλλά δεν είναι για την Μύκονο, δηλαδή εδώ θα του το δώσω.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Αχα! Άρα δεν είναι για τώρα, γιατί αύριο αποκλείεται να τον δεις!

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Δε θα είναι αλλά είναι για, δηλαδή δε θα το δώσουμε εκεί, θα το δώσουμε εδώ!

ΑΡΧΗΓΟΣ:  Αυτό λέω αλλά δεν είναι για αύριο, είναι για μετά.

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Θέλει  «ΑΝΑΒΑΡ»  ο φίλος μας, λέει, καλά. Εε, πως το λένε, ντάξει αυτό, τίποτα. Αυτό, πήρα να δω άμα. 

ΑΡΧΗΓΟΣ:  Ωραία. Τι ώρα θες να συναντηθούμε;

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ε;

ΑΡΧΗΓΟΣ:  Τι ώρα θες να συναντηθούμε μετά;

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:  Εγώ λογικά ξέρω γω, κατά τις εννιάμιση, δέκα, κάπου εκεί θα πάω.

ΑΡΧΗΓΟΣ:  Ωραία. Ξαναπάρε με τηλέφωνο.

«Γράφτα μου και θα στα φέρω»

Σε άλλον διάλογο, ο αρχηγός του κυκλώματος μιλά με έναν πελάτη και κανονίζουν να συναντηθούν. «Πες μου, γράφτα μου και θα στα φέρω», λέει κάποια στιγμή ο επιχειρηματίας.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Κώστα να σε πάρω σε λίγο;

ΠΕΛΑΤΗΣ: Ε όχι, απλά το ραντεβού θα το κάνουμε αύριο.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Ωραία, ωραία, ωραία.

ΠΕΛΑΤΗΣ: Για πιο άνετα.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Αύριο, αλλά στο μαγαζί.

ΠΕΛΑΤΗΣ: Αύριο αλλά στο μαγαζί ναι! Tι ώρα; Έχεις κομπιούτερ εκεί; Γιατί θα το χρειαστούμε.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι ναι, εγώ θα είμαι εδώ από τις πέντε μέχρι τις δέκα.

ΠΕΛΑΤΗΣ: Ναι αλλά θέλω και κάποια πραγματάκια όμως αύριο εκεί στο μαγαζί πως θα γίνει;

ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα τα φέρω. Πες μου, γράφτα μου και θα στα φέρω.

ΠΕΛΑΤΗΣ: Α, τέλεια. Είσαι πολύ ωραίος τύπος, τα λέμε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή και διακίνηση σε Ελλάδα και εξωτερικό, παράνομων αναβολικών ουσιών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πρωινές ώρες της Τετάρτης, 22 Μαΐου 2024, σε περιοχές της Αττικής, κατά την οποία συνελήφθησαν -2- άτομα, κατηγορούμενοι για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τον αθλητισμό, πλαστογραφία, επιβλαβή φάρμακα και κλοπή, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -2- άτομα.

 

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, με τη συνδρομή της Europol, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από το 2019, δραστηριοποιούνταν στην παρασκευή και προμήθεια απαγορευμένων αναβολικών ουσιών σε αθλητές, επαγγελματίες ή μη, με σκοπό τη βελτίωση της αθλητικής τους απόδοσης.

 

Από την αξιοποίηση και ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης προέκυψε ότι:

  • λειτουργούσαν πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων, καθώς και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο συσκευασίας αυτών, στην οικία του αρχηγικού μέλους.
  • πλαστογραφούσαν φαρμακευτικά προϊόντα επώνυμων εταιρειών, χρησιμοποιώντας όλα τα απαραίτητα υλικά προκειμένου να εμφαίνονται ως γνήσια  (ολογράμματα, φύλλα οδηγιών και ταινίες γνησιότητας του ΕΟΦ).
  • διέθεταν προς πώληση και παράνομα σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (στυτικής δυσλειτουργίας κλπ.)
  • η προμήθεια του εξοπλισμού και των πρώτων υλών πραγματοποιούνταν από χώρες της Ευρώπης αλλά και της Ασίας,
  • η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, μέσω δύο ιστοσελίδων που διατηρούσαν.
 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, επιχείρηση και οχήματα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήρης εξοπλισμός παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών σκευασμάτων,
  • περισσότερα από -380.000- δισκία – αμπούλες που περιείχαν αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες,
  • άνω των -104- κιλών πρώτης ύλης,
  • πλήθος υλικών συσκευασίας (κουτιά, αμπούλες, πλαστικές συσκευασίες, φύλλα οδηγιών, ολογράμματα, ετικέτες κ.ά.) και
  • -2.630- ευρώ.

Επιπλέον, από τις έρευνες στην οικία του αρχηγικού μέλους εντοπίστηκε ειδικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη κρυπτονομίσματος, που τροφοδοτούνταν μέσω ρευματοκλοπής.

 

Το παράνομο οικονομικό όφελος που υπολογίζεται ότι θα αποκόμιζαν από την πώληση των κατασχεθέντων, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα -2.500.000- ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

 

Το Δικηγορικό γραφείο Κωνσταντίνος Χ. Γώγος & Συνεργάτες έχει αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων στην υπόθεση των φερόμενων δραστών για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παρασκευής αναβολικών ουσιών και άλλων, όπως αυτή αποτυπώθηκε από το δελτίου τύπου της αστυνομίας. 

Οπως αναφέρει σε δήλωσή του ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γώγος: «Βρισκόμαστε σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο και στο σχηματισμό ακόμα της ποινικής δικογραφίας. Οι εντολείς μου εμφανίστηκαν ενώπιον των ΕΙσαγγελικών Αρχών και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα. 

Προς αποκατάσταση διαφόρων ανακριβειών που έχουν αποτυπωθεί ήδη αξίζει να αναφέρω ότι για τον έναν εξ' αυτών, πρόκειται για έναν επιφανή επιχειρηματία, οικογενειάρχη ο οποίος ποτέ δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επικρατήσει η λογική σε επίπεδο ανάκρισης, και φυσικά θα υπάρξει χρόνος μέχρι το δικαστήριο για να αναδειχθούν τα κρίσιμα δικογραφικά στοιχεία. Δεν είναι η πρώτη φορά που δικογραφίες σχηματίζονται αναδεικνύονται και εν συνεχεία οι κατηγορίες καταπίπτουν στο δικαστήριο.»