Quantcast

Γρεβενά: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο - Tουλάχιστον ένας σοβαρά τραυματίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ ήδη ένας έχει μεταφερθεί με εγκαύματα στο νοσοκομείο.

Έκρηξη σε λέβητα (πιθανότατα από βραχυκύκλωμα) σημειώθηκε στο εργοστάσιο ξυλείας της εταιρίας Alfa Wood, στο 7ο χλμ. Γρεβενών – Μαυραναίων, περί τις 14:45 το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως αναφέρουν οι τοπικές ιστοσελίδες kozanimedia.gr και greveniotis.gr.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας 28χρονος υπέστη εγκαύματα από την έκρηξη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Γρεβενών. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ενημέρωση για νεκρούς.

Στο σημείο έφτασαν δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αλλά και τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με εννέα άνδρες.

Η νέα αυτή βιομηχανική μονάδα, τέθηκε σε λειτουργία πέρυσι τον Απρίλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, και καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 10.000 τ.μ.

Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Μάρτιο σημειώθηκε έκρηξη και στο εργοστάσιο της ΕΛΤΕΚ στα Γρεβενά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα.

Η κατάσταση της υγείας του νεαρού εργαζόμενου που τραυματίστηκε, χαρακτηρίζεται απο τους γιατρούς του νοσοκομείου Γρεβενών σοβαρή.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου η κατάσταση του τραυματία είναι σοβαρή και γίνονται ενέργειες για την μεταφορά του στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γ.Παπανικολάου» στην Θεσσαλονίκη. Ο 28χρονος την ώρα της έκρηξης εργαζόταν στην συντήρηση τμήματος του εργοστασίου.

Ο κ. Θανάσης Γρηγοριάδης εκπρόσωπος της εταιρίας βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου Alfa Wood που εδρεύει στην Λάρισα, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «μόνο ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της έκρηξης που έγινε στο τμήμα του εργοστασίου όπου λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα» ενώ πρόσθεσε ότι «τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα προς το παρόν δεν είναι γνωστά».