Quantcast

H πρώτη αντίδραση της μητέρας της 14χρονης: «Ντρέπομαι για τα παιδιά μου, φταίνε οι κακές παρέες»

«Έσπασε» τη σιωπή της η μητέρα της 14χρονης. 

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος των τριών ανδρών που φέρονται να εξέδιδαν και να κακοποιούσαν τη 14χρονη από δομή στη Νέα Σμύρνη. Οι τρεις δράστες κατηγορούνται για τα αδικήματα της μαστροπείας, των γενετήσεων πράξεων με ανήλικο κάτω των 14 ετών και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή.

Στο κινητό του ανθρώπου που έκανε τις καταγγελίες για τον πατέρα Αντώνιο και την «Κιβωτό του Κόσμου» εντοπίστηκαν τα επτά βίντεο που απεικονίζουν το 14χρονο παιδί να βιάζεται από συγκεκριμένο άνθρωπο ο οποίος καταζητείται.

Ηδη από την ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ακόμα και στο κινητό του παιδιού, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς έγινε η διαδικτυακή επαφή με τον 29χρονο αλλοδαπό μαστροπό της. 

Παράλληλα καταζητείται ένας αλλοδαπός, Βούλγαρος ή Γεωργιανός, τον οποίο οι υπόλοιποι συλληφθέντες έχουν υποδείξει ως βιαστή του παιδιού και τον έχουν χαρακτηρίσει ως μπράβο σε μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας αλλά και ως συνοδό ασφαλείας σε ανθρώπους με «βαρύ» πορτοφόλι. 

Επίσης ερευνάται το ενδεχόμενο θύματα του συγκεκριμένου κυκλώματος να έχουν πέσει και άλλα ανήλικα ευάλωτα κορίτσια, κυρίως από ιδρύματα, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και ενήλικες γυναίκες να έχουν προωθηθεί στην πορνεία σε οίκους ανοχής στο Μεταξουργείο. 

Εδώ και έναν χρόνο περίπου η 14χρονη φιλοξενούταν στο ίδρυμα της Νέας Σμύρνης, από το οποίο όμως είχε φύγει πάνω από 50 φορές. Η μικρή και η 16χρονη αδελφή της είχαν απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο, ενώ έχει ακόμα δύο αδέλφια που βρίσκονται σε άλλο ίδρυμα. 

Σύμφωνα με την καταγγελία που οδήγησε στις συλλήψεις, η ανήλικη εξαφανιζόταν για ώρες από τη δομή όπου διέμενε, ενώ ο 29χρονος φέρεται να την προσέγγισε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

«Δεν μπορούσα να τα μεγαλώσω»

Η μητέρα της 14χρονης, μιλώντας στο Star, είπε ότι άφησε τα παιδιά της στο ίδρυμα για να είναι ασφαλή. «Εγώ πήγα στον εισαγγελέα και ζήτησα να βάλει τα παιδιά μου σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούσα να τα μεγαλώσω», είπε η μητέρα της ανήλικης. 

Ωστόσο, όπως είπε, ένιωθε ότι στο συγκεκριμένο ίδρυμα στη Νέα Σμύρνη τα παιδιά της κινδύνευαν, αφού μπαινόβγαιναν σε αυτό όποτε ήθελαν. «Μιλούσα μαζί της, αλλά όχι συχνά. Ένιωθα ότι δεν ήταν ασφαλής. Μπαινόβγαιναν και οι δύο όποτε ήθελαν. Είχαν φύγει πολλές φορές. Δεν με ενημέρωνε ποτέ το ίδρυμα. Μου έκρυβαν πολλά πράγματα. Τους ρώταγα πού ήταν τα παιδιά και μου έλεγαν θα γυρίσουν, τους ρωτούσα πόσο καιρό έλειπαν και δεν μου απαντούσαν. Θέλω να πάνε σε άλλο ίδρυμα, μέχρι να μπορέσω να ορθοποδήσω και να τα πάρω υπό την εποπτεία μου», είπε.

«Φταίνε οι κακές παρέες»

Μάλιστα, η μητέρα υποστηρίζει ότι για αυτό που συνέβη στην κόρη της ευθύνονται οι «κακές παρέες», ενώ τονίζει ότι εκείνη δεν έχει ευθύνη. «Ντρέπομαι για τα παιδιά μου. Δεν ευθύνομαι εγώ, έκανα ό,τι μπορούσα για να τα σώσω», είπε, όμως παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται κοντά τους για να τα στηρίξει.

«Με προσέγγισαν μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών»

Την ίδια ώρα, στην κατάθεσή της στις Αρχές η 14χρονη φέρεται να ανέφερε ότι την προσέγγισε ο 29χρονος μέσω μια ιστοσελίδας γνωριμιών. Σύμφωνα με το Star, αρχικά ο νεαρός της πρότεινε να τη φέρει σε επαφή έναντι αμοιβής και με άλλους άνδρες.

«Εγώ μόνο την Κυριακή συνάντησα έναν νεαρό, αλλά δεν πήρα χρήματα», φέρεται να είπε η ανήλικη στους αστυνομικούς. «Μάλλον το έκαναν και σε άλλα κορίτσια», πρόσθεσε σοκαρισμένο το ανήλικο κορίτσι. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ανήλικη έχει αναγνωρίσει έναν εκ των τριών κατηγορούμενων, ενώ οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν πέσει θύματα και άλλα παιδιά.