Quantcast

Ηλεία: Το παρελθόν του θείου που δολοφόνησε την 11χρονη - Το χρονικό της φρίκης

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη της άγριας δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής στο χωριό Μυρτιά του Νομού Ηλείας. 

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 37χρονος θείος της, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε ότι τη σκότωσε.

Η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής στη σορό της 11χρονης Βασιλικής, θα δώσει απαντήσεις για το πώς αλλά και πότε δολοφονήθηκε 11χρονη από τον 37χρονο, ο οποίος και ομολόγησε την αποτρόπαιη πράξη του.

Παράλληλα, η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει και αν κακοποιήθηκε σεξουαλικά ή όχι η ανήλικη από τον θείο της, κάτι που δεν αποκλείουν οι Αρχές, καθώς πριν από 7 χρόνια, το 2017, είχε συλληφθεί για τον βιασμό ανήλικης. 

Ο 37χρονος, αν και το 2020 είχε καταδικαστεί για τον βιασμό 14χρονης δεν μπήκε ποτέ φυλακή, καθώς είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. 

Ο ίδιος φέρεται ναι μεν να ομολόγησε την πράξη του και να οδήγησε τις Αρχές στο σημείο που εντοπίστηκε το άψυχο κορμάκι του παιδιού με τραύματα από κατσαβίδι στο λαιμό, ωστόσο, δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το τί ήταν αυτό που τον οδήγησε στον φόνο της ίδιας της ανιψιάς του.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει την οικογένεια της 11χρονης, αλλά και τις Αρχές, παρίστανε τον ανήσυχο και εκλιπαρούσε για βοήθεια, κοινοποιώντας μάλιστα ακόμα και το amber alert που είχε εκδοθεί για το παιδί.

Αυτός είναι ο θείος – δολοφόνος της 11χρονης

Η ιστοσελίδα PatrisNews δημοσίευσε φωτογραφίες του 37χρονου δράστη: 

Πως εξιχνιάστηκε η υπόθεση

Οι έρευνες των Αρχών ξεκίνησαν άμεσα όταν έγινε αντιληπτή η εξαφάνιση της 11χρονη Βασιλικής από την οικογένειά της, το βράδυ της Κυριακής. Οι αστυνομικοί συντονισμένα από το πρώτο λεπτό, προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες, χτενίζοντας το χωριό αλλά και τις περιοχές γύρω από αυτό.

Κρίσιμη στιγμή όμως και καθοριστική στην εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν η ανάλυση υλικού από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες κατέγραψαν την 11χρονη να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του θείου της. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου κατάφεραν γρήγορα να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τον 37χρονο.

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που η 11χρονη μπαίνει στο αυτοκίνητο του δράστη

Βίντεο ντοκουμέντο με το 11χρονο κορίτσι να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του θείου της, λίγο πριν την δολοφονήσει στην Ηλεία, φέρνει στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Στα πλάνα φαίνεται ο 37χρονος να έχει σταθμεύσει σε κεντρικό σημείο της περιοχής και την 11χρονη να πηγαίνει ανυποψίαστη προς το μέρος του.

 

Κατά την ανάκριση, ο 37χρονος φέρεται να ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Μάλιστα, οδήγησε τους αστυνομικούς στη θέση Καταρράχι του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπου και υπέδειξε το σημείο που είχε εγκαταλείψει το πτώμα της 11χρονης.

Ο δράστης που κρατείται στον Πύργο, στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας, δολοφόνησε το άτυχο κορίτσι προκαλώντας του θανατηφόρο χτύπημα με κατσαβίδι στο λαιμό, όταν η 11χρονη αντιστάθηκε στην απόπειρα βιασμού.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 11χρονης, Καταράχι Ηλείας, κλήθηκε ιατροδικαστής για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ενδείξεις βιασμού ή απόπειρας αφού τα συνοδά στοιχεία δείχνουν ότι αυτό ήταν το κίνητρο. Ο χρόνος θανάτου του παιδιού υπολογίζεται αργά το βράδυ έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ ο ιατροδικαστής θέλει να κάνει πρώτα την νεκροψία για να διαπιστώσει αν υπήρξε και σεξουαλική κακοποίηση.

Η αστυνομία εξετάζει ακόμα αν πράγματι το έγκλημα διαπράχθηκε τόσο μακριά από το σπίτι της μικρής ή αν το πτώμα της 11χρονης μεταφέρθηκε εκεί εκ των υστέρων.

«Μένει στο χωριό. Έχει έξι παιδιά. Συγκλονισμένοι είμαστε, αυτά τα πράγματα παιδιά είναι τρομερά που συμβαίνουν» σημείωσε ο Βασίλης Θρακιάς, πρόεδρος της κοινότητας Αρετής προσθέτοντας ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης «είχε παραβατική συμπεριφορά».

«Εγώ το έμαθα τώρα τελευταία ότι είχε κατηγορηθεί, από τότε που ήταν εδώ στην Αρετή δεν είχε ακουστεί κάτι τέτοιο» δήλωσε στην κάμερα του EΡΤΝews κάτοικος της περιοχής. Ερωτηθείς αν ο 37χρονος ήξερε την περιοχή απάντησε θετικά λέγοντας ότι δούλευε στα χωράφια.

Δείτε φωτογραφίες από το Ilialive.gr:

dolofonia 11xroni 1

dolofonia 11xroni 2

dolofonia 11xroni 3

dolofonia 11xroni 4

dolofonia 11xroni 5

dolofonia 11xroni 6

dolofonia 11xroni 7

dolofonia 11xroni 8

dolofonia 11xroni 9