Quantcast

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σύσκεψη το απόγευμα στην Περιφέρεια Αττικής για τα σχολεία - Τι εξετάζεται

 Μετά τη σύσκεψη για την κακοκαιρία το απόγευμα, η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων στην Αττική

“Με δεδομένο ότι αύριο Δευτέρα και την Τρίτη τα πάντα θα είναι παγωμένα, η πρότασή μου είναι τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ επισήμανε ότι η “ασφάλεια των παιδιών προέχει των πάντων. Θα το εκτιμήσουμε στην απογευματινή μας συνάντηση στην Περιφέρεια. Η ασφάλεια των παιδιών και από άποψη των μετακινήσεων και από την πλευρά της ιατρικής προέχει καθώς δεν είναι μόνο το χιόνι και ο παγετός αλλά και τα κλειστά παράθυρα στα σχολεία”.

Στο μεταξύ από τις σημερινές εκτιμήσεις της μετεωρολογικής Υπηρεσίας φαίνεται ότι επιβραδύνεται η επέλαση της κακοκαιρίας στην Αττική και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειάρχης «μάλλον θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία την Δευτέρα και ίσως κλείσουν συνολικά ή κατά τόπους την Τρίτη, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου». Η σχετική απόφαση υπογράμμισε, «αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα, μετά την σύσκεψη που θα επακολουθήσει με τους συναρμόδιους φορείς για την επανεκτίμηση των δεδομένων».

Το θέμα της λειτουργίας των σχολείων την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στο ξεκίνημα οπότε και αναμένεται να χτυπήσει το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» θα συζητηθεί στη διευρυμένη διαδικτυακή σύσκεψη της περιφέρειας Αττικής σήμερα το απόγευμα κατόπιν σύσκεψης όπου θα αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα.

Τι είπε ο περιφερειάρχης Αττικής στο Open