Κακούργημα η αμέλεια για την φωτιά στο Μάτι – Διευκρινίσεις από το υπ. Δικαιοσύνης

Στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν με την πρόβλεψη του σχεδίου του νέου ποινικού κώδικα βάσει της οποίας μειώνεται στο μισό η απειλούμενη ποινή για περιπτώσεις όπως η πυρκαγιά στο Μάτι και η πλημμύρα στη Μάνδρα, απαντά το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα.

Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι η επιτροπή των κατοίκων θα κληθεί στο Υπουργείο προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Το αίτημα για Δικαιοσύνη στη χώρα είναι καθολικό και η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στους πληγέντες της πυρκαγιάς στο Μάτι. Σύμφωνα με το σχέδιο του Ποινικού Κώδικα η ποινή για την ανθρωποκτονία από αμέλεια εκτίεται και ο εμπρησμός που προκαλεί σωματικές βλάβες ή θάνατο είναι κακούργημα. Όσοι από προχειρότητα ή ιδιοτέλεια παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, τη στιγμή που η διαβούλευση έχει μόλις αρχίσει, εκμεταλλεύονται τον πόνο ανθρώπων που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Η επιτροπή των κατοίκων θα κληθεί στο Υπουργείο προκειμένου να υπάρξει άμεση και έγκυρη ενημέρωση.»