Quantcast

Καλπάζει η πανδημία στην Αττική - Ο Κικίλιας ανακοινώνει ένταξη ιδιωτικών κλινικών στο ΕΣΥ

Καλπάζει πλέον  η πανδημία στην Αττική προκαλώντας ασφυκτική πίεση, στις Μονάδες Υγείας.  Το πρωί εκκενώθηκε το νοσοκομείο  Ερυθρός Σταυρός, που μετατρέπεται σε Covid νοσοκομείο ενώ γίνονται διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών για να διαθέσουν και άλλες κλίνες στο σύστημα υγείας. 

Μάλιστα, το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ένταξης ιδιωτικών κλινικών στο ΕΣΥ ,που είτε θα διατεθούν αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19, είτε θα διαθέσουν κλίνες για την νοσηλεία όσων πάσχουν από άλλα νοσήματα.

Ο συναγερμός έχει σημάνει μετά το τελευταίο επιδημιολογικό αποτύπωμα της επιδημίας .Οι εξετάσεις στα λύματα έχουν δείξει αύξηση στο ιικό φορτίο κατά 87% ενώ σήμερα υπάρχουν πληροφορίες ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 3.000.

Οσο η επιδημία εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα σοβαρές επιπλοκές παρουσιάζονται και σε νεαρά άτομα. Ετσι λοιπόν ένα 15χρονο κορίτσι  νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, με σοβαρή επιπλοκή στην καρδιά που εμφανίστηκε δύο μήνες μετά την νόσηση από κορωνοιό. Πιθανολογείται ότι είναι το σύνδρομο κοξάκι και μάλιστα στο ίδιο νοσοκομείο έχουν νοσηλευθεί άλλα 4 παιδιά με σύνδρομο που συσχετίζεται με τη νόσηση από κορωνοιό. Την ίδια ώρα στην Πάτρα νοσηλεύεται διασωληνομένη 23χρονη που παρουσίασε επιπλοκές από  την covid λοίμωξη και υποβλήθηκε σε πρόωρο τοκετό.