Quantcast

Νέα κατάθεση «καίει» τον 58χρονο για το «χρυσό ριφιφί»

Ολόκληρες οι καταθέσεις του πρωταγωνιστή και της συζύγου του, του χρυσού ριφιφί στο Ψυχικό.

Μια 45χρονη σκηνογράφος από τον Πειραιά κατέθεσε ότι ο 58χρονος που κατηγορείται για τη διάρρηξη των θυρίδων στο τραπεζικό υποκατάστημα του Ψυχικού της είχε ζητήσει να πάρει δάνειο για να τον βοηθήσει να αγοράσει σπίτι αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η γυναίκα έδωσε λεπτομέρειες για τη φιλική τους σχέση στους αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι οι δύο τους γνωρίστηκαν όταν της έκανε πρόταση να αναλάβει την επιμέλεια της παράστασης που θα ανέβαζε τον Οκτώβριο του 2019.

Μεταξύ άλλων η γυναίκα φέρεται να κατέθεσε: «Μετά από καιρό μου πρότεινε το δάνειο να βγει στο δικό μου όνομα και ότι το σπίτι θα είναι στο όνομά μου. Εγώ από την μεριά μου ζήτησα εξηγήσεις για ποιον λόγο να βγει στο όνομά μου και μου απάντησε ότι δεν μπορεί να μου πει από το τηλέφωνο, γιατί μπορεί να τον παρακολουθούν… Τι σε νοιάζει τι θα βάλω ως εγγύηση; Μου είχε πει χαρακτηριστικά… Μετά από όλα αυτά συμφώνησα να προχωρήσουμε και να βγει στο όνομά μου, με εγγυητή τον ίδιο. Το ποσό που θα προσπαθούσε να πάρει σε δάνειο, θα ήταν μέχρι 400.000 ευρώ  ενώ το ακίνητο θα ήταν περίπου 700.000 με 800.000 ευρώ…».

Όπως αποκάλυψε χθες το real.gr ο 58χρονος που προφυλακίστηκε για το ριφιφί των 4 θυρίδων σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό, επιχείρησε να δικαιολογήσει τις επισκέψεις στο τραπεζικό κατάστημα, υποστηρίζοντας πως διατηρούσε στη θυρίδα του τα επεισόδια ενός σίριαλ που έγραφε για την ΕΡΤ.

Κατά την απολογία του, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση και ισχυρίστηκε ότι αποθήκευε στη συγκεκριμένη θυρίδα έργα της δουλειάς του ως θεατρικός παραγωγός. Όταν ερωτήθηκε για τις επισκέψεις του σε δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες του Οκτωβρίου, φέρεται να απάντησε: «Γράφω ένα σήριαλ για την ΕΡΤ και μου είχε ζητηθεί από τον Ιούλιο του 2020 να τους γράψω 40- 45 επεισόδια. Τα κείμενα που γράφω, τα αποθηκεύω στην θυρίδα (…). Κατά τη διάρκεια συγγραφής των κειμένων, έπρεπε να μεταβαίνω στην τράπεζα για να ελέγχω τα κείμενα που είχα ήδη γράψει, να αποθηκεύω κείμενα και ούτω καθεξής» ανέφερε ο κατηγορούμενος θεατρικός παραγωγός.

Όταν ερωτήθηκε αν γνωρίζει ως πελάτισσα της συζύγου του μια από τις κατόχους της θυρίδας απάντησε: «Ως όνομα δε μου λέει τίποτα, αλλά αν την δω μπορεί και να την θυμηθώ επίσης δε μου θυμίζουν τίποτα τα ονόματα των λοιπών ιδιοκτητών των θυρίδων». Η ίδια ερώτηση έγινε και στην σύζυγό του 58χρονου, γνωστή nail artist, η οποία στο άκουσμα των ονομάτων των θυμάτων, ανέφερε ότι 3 από αυτές δεν τις γνωρίζει καθόλου, ενώ για την τέταρτη φέρεται να είπε ότι υπήρξε πριν από 3-4 χρόνια πελάτισσα στο κομμωτήριο, αλλά ο σύζυγος της δεν είχε κάποια επαφή μαζί της, υπογραμμίζοντας ότι «δε κάνει δημόσιες σχέσεις με πελάτισσες».

Από τις ερωτήσεις του ανακριτή φαίνεται ότι οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο στην υπόθεση να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα. Ο κατηγορούμενος δέχτηκε ερωτήσεις τόσο για συγκεκριμένο αλλοδαπό, τον οποίο μετέφερε με το όχημα του καθημερινά στο κομμωτήριο της συζύγου του το οποίο, όπως είπε, εργάζεται εκεί όσο και για πρόσωπο που εμφανίζεται να έχει επενδύσει στην επιχείρηση της συζύγου του. «Είναι υπαρκτό πρόσωπο. Είναι επιχειρηματίας οποίος είχε βάλει χρήματα στην εταιρεία του κομμωτηρίου. Δεν θυμάμαι αν είχα ενημερώσει τη σύζυγό μου για το ότι τον είχα θέσει νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας” φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι η σύζυγός του, όταν κλήθηκε να καταθέσει από τις Αρχές κατέθεσε αρχικά ότι το κομμωτήριο ανήκει στον σύζυγό της, ενώ άλλαξε στη συνέχεια την κατάθεσή της. «Στο κομμωτήριο που έχω το αφεντικό είναι ο S.G. Ο σύζυγος μου δεν έχει καμία σχέση και ο γιος μου δεν είναι αφεντικό αλλά εργάζεται στο κομμωτήριο. Στην αρχική μου κατάθεση όσα ανέφερα σχετικά με το κομμωτήριο ήταν λάθος διότι δε γνωρίζω καθόλου τα φορολογικά της εταιρείας. Τηλεφώνησα στο γιο μου και με ενημέρωσε σχετικά με την ιδιοκτησία του καταστήματος».

Η γνωστή αισθητικός στην κατάθεσή της περιέγραψε ως «νευρικό χαρακτήρα» τον 58χρονο, λέγοντας όμως ότι «είναι άνθρωπος της οικογένειας, λατρεύει τα παιδιά και τα  εγγόνια μας και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα έκανα ποτέ κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την οικογένειά του». Η ίδια είπε πως ο 58χρονος «μετέφερε συχνά τον υπολογιστή μαζί γιατί λόγω κορωνοϊού, οι παραστάσεις του ανεβαίνουν online streaming και πρέπει να ελέγχει την διαδικασία, ενώ έλεγχε και τα e-mail».

 Επιπλέον, φέρεται να γνώριζε την ύπαρξη θυρίδας του συζύγου και του γιου της στο συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας, αλλά και την ύπαρξη μιας ακόμα στην οποία πήγαιναν τα κοσμήματα της.