Quantcast

Καρναβάλι 2022: Πώς αναμένεται να διεξαχθούν οι φετινές εκδηλώσεις - Βίντεο

Τις επόμενες μέρες αναμένονται οι αποφάσεις για τον φετινό εορτασμό του καρναβαλιού.

Η «τύχη» των καρναβαλικών εκδηλώσεων θα κριθεί τις επόμενες ημέρες, οπότε οι επιστήμονες θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής τους ώστε αυτές να μην επηρεάσουν αρνητικά την πανδημία.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πατρινό καρναβάλι αναβάλλει τις μεγάλες εκδηλώσεις και τα γωστά ολονύχτια υπάιθρια πάρτυ. Η μη λειτουργία του καρναβαλιού δημιουργεί και τεράστιες οικονομικές συνέπειες σε πολλούς εργαζόμενους και επαγγελματίες. Μέσα σ αυτόι το δύσκολο περιβάλλον ο δήμος θα κάνει όσα μπορεί ώστε να έχουμε «εστίες ανάσας» και απόλαυσης», λέει ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Σε παρόμοιο πλαίσιο θα διεξαχθεί όπως φαίνεται και το καρναβάλι στον δήμο Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ακυρωθούν οι παρελάσεις και οι ανοιχτές εκδηλώσεις. «Νομίζω είναι μια σωστή απόφαση αν δεν πάμε σε παρελάσεις. Με 100 νεκρούς τη μέρα θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολοκαι βαρύνα πούμε ότι πάμε σε καρναβάλι», είπε ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης.

Παρόμοια και στο καρναβάλι της Ξάνθης η διοργάνωση θα είναι εναλλακτική, με τρεις μεγάλες συναυλίες όπου μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις. Κανονικά θα γίνουν ωστόσο οι στολισμοί στην πόλη όπως και το παραδοσιακό κάψιμο του Τσάρου.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1: