Quantcast

Κατασχέθηκαν πάνω από 60 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά - Βίντεο

Νέα μεγάλη παρτίδα με λαθραία τσιγάρα, κατασχέθηκε σήμερα, αυτή τη φορά, στο λιμάνι του Πειραιά μέσα σε κοντέινερ.

Συνολικά επτά κοντέινερ με πάνω από 60 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα κατάσχεσαν οι τελωνειακές αρχές της χώρας.

Η έρευνα ξεκίνησε από πληροφορία του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΣΕΚ) σύμφωνα με την οποία στο λιμάνι του Πειραιά είχαν φτάσει τέσσερα κοντέινερ με λαθραία τσιγάρα.

Τα τσιγάρα ήταν μέσα σε εμπορευματοκιβώτια που σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα μετέφεραν ξύλινα μαχαιροπίρουνα. Το δρομολόγιο του παράνομου φορτίου είχε ξεκινήσει από την Κίνα με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Από τα στελέχη του Τελωνείου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κοντέινερ με 40 εκατ. τσιγάρα. Άλλα δύο εμπορευματοκιβώτια από την ίδια «παρτίδα» δεν εκφορτώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά αλλά βρέθηκαν στην Τεργέστη της Ιταλίας.

Οι εταιρείες που εμφανίζονται να κάνουν την εισαγωγή έχουν έδρα τη Βουλγαρία και έχουν συσταθεί πριν από μόλις λίγες εβδομάδες.

Δεσμεύθηκαν σε συνεννόηση με τον ευρωπαϊκό οργανισμό OLAF.

Ένα ακόμα εμπορευματοκιβώτιο, το 7ο αναμένεται να φτάσει σύντομα στον Πειραιά. Τα πακέτα έχουν όλα εμπορική επωνυμία «Golden» που διακινούνται μόνο στη μαύρη αγορά του τσιγάρου.

Η παρουσίαση των εφτά κατασχεθέντων κοντέινερ με λαθραία τσιγάρα, πραγματοποιήθηκε στο Γ' Τελωνείο στο Πέραμα, παρουσία του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.