Quantcast

Kιβωτός του Κόσμου: Ανήλικος καταγγέλλει ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος - Aποκάλυψη για τους λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου -Βίντεο

Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν πάρει οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου». 

Στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο μετέβη κλιμάκιο του Ανηλίκων πριν από δύο ημέρες και πήρε κατάθεση από ανήλικο, φιλοξενούμενο της ΜΚΟ.

Είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση που είχε διατάξει η Εισαγγελία Βόλου, ενώ άγνωστο ακόμη παραμένει και μένει να ερευνηθεί τι ακριβώς περιέγραψε ο ανήλικος σε αυτή τη νέα κατάθεση.

Τον ανήλικο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φέρεται να έδειξε άλλο παιδί σε κατάθεσή του στις Αρχές για την υπόθεση των κακοποιήσεων. Στη δομή του Βόλου είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία του Βόλου, ενώ δεν είναι γνωστό τι ακριβώς περιέγραψε ο ανήλικος πως συνέβαινε. Η προκαταρκτική έρευνα που έχει διαταχθεί για τη δομή σε πρώτο πλάνο έρχονταν οι καταγγελλόμενες κακοποιήσεις, όμως φαίνεται πως υπάρχουν πλέον ακόμα πιο σοβαρές καταγγελίες.

Αυτή είναι η δεύτερη πλέον καταγγελία για ασέλγεια σε ανήλικο και μάλιστα σε βάρος του ίδιου προσώπου της άλλοτε ηγεσίας της Κιβωτού. Σε ό,τι αφορά τους ξυλοδαρμούς στο Βόλο, ως δράστης φέρεται πρόσωπο από τον κύκλο του ιδρυτή της Κιβωτού, πατέρα Αντωνίου. Πρόσωπο το οποίο όπως και άλλοι στενοί συνεργάτες του π. Αντώνιο, απομακρύνθηκαν με απόφαση της νέας διοίκησης της «Κιβωτού».

 

«Δεν θα φεύγαμε, δεν είχαμε σκοπό να εξαφανιστούμε»

Νέα στοιχεία για τα οικονομικά και τα ακίνητα της Κιβωτού έρχονται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το Star, εντοπίστηκαν κοσμήματα ανυπολόγιστης αξίας ακόμη και χρυσές λίρες από δωρεές, ενώ οι λογαριασμοί του οργανισμού από δυο μόνο τράπεζες φέρονται να αγγίζουν τα 10.000.000€.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα ήταν συνεργάσιμοι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο διαμέρισμα και φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς όταν βρήκαν τα χρήματα: «δεν θα φεύγαμε, δεν είχαμε σκοπό να εξαφανιστούμε».

 

Η μεζονέτα αξίας... 300.000 ευρώ

Την ίδια ώρα, «φύλλο και φτερό» κάνουν οι Αρχές τα οικονομικά της δομής όσο και της προσωπικής περιουσίας του πατρός Αντωνίου και της συζύγου του. 

Σύμφωνα με το Μega, στο στόχαστρο έχει μπει μία μεζονέτα εμβαδού 105,5 τετραγωνικών μέτρων, στη Ραφήνα, που ανήκει στην πρεσβυτέρα και τον πατέρα Αντώνιο, ωστόσο στο συμβόλαιο φαίνεται πως η οικία αγοράζεται στο όνομα της «Κιβωτού».

Πρόκειται για κατοικία πρώτου ορόφου, 105 τ. μέτρων, με θέση στάθμευσης 15 τ.μ. και αντικειμενική αξία 126.159,55 ευρώ. Η τιμή πώλησης ανήλθε στα 295.000 ευρώ, το 2007, τα οποία, όπως προκύπτει, προέρχονταν από χρήματα της «Κιβωτού».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενδιαφέρον προκαλεί πως το ποσό πληρώθηκε σε μετρητά, πριν από την υπογραφή του συμβολαίου και εκτός γραφείου του συμβολαιογράφου.

Μέχρι και σήμερα η κατοικία στη Ραφήνα εμφανίζεται ως κύρια κατοικία του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή, κατά τις ίδιες πληροφορίες. 

 

Απολύσεις στελεχών της Κιβωτού από το νέο Δ.Σ.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η αξιολόγηση του προσωπικού στην «Κιβωτό» από το νέο ΔΣ και ήδη τουλάχιστον 5 άτομα μεταξύ των οποίων το δεξί χέρι του πατέρα Αντώνιου και διευθυντή της οργάνωσης είδαν την έξοδο από τη ΜΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός του Ιρακινού, ανάμεσα στους απολυμένους είναι και ο Πασχάλης, τον οποίο, η μητέρα τριών πρώην τροφίμων στην Κιβωτό, τον είχε κατονομάσει ως έναν από τους ανθρώπους που είχαν συμμετοχή σε κακοποιητικες συμπεριφορές εις βάρος των παιδιών.

Οι απολύσεις τους έγιναν μετά από ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης.

 

Θεοδωρικάκος: «Εξετάζονται όλες οι καταγγελίες»

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις και ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο, ιδίως για την Κιβωτό του Κόσμου που είχε την στήριξη της κοινωνίας.

«Για όποιον και αν είναι οι καταγγελίες διερευνώνται από την Αστυνομία και την Εισαγγελία. Όποιος και αν έχει υποπέσει σε παράπτωμα θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη» σημείωσε. Ερωτηθείς για τα χρήματα που βρέθηκαν αρκέστηκε να πει ότι «υπάρχουν ευρήματα που έχουν ενδιαφέρον».

«Η Οικονομική Αστυνομία μπήκε στις δομές της Κιβωτού και μέσα σε 8 ημέρες εκπλήρωσε την πρώτη φάση της αποστολής της, συγκεντρώνοντας τα ευρήματα. Υπάρχουν ευρήματα που έχουν ενδιαφέρον που θα αξιολογηθούν από την εισαγγελική αρχή. Ασφαλώς υπάρχει ενδιαφέρον να δει κανείς τι έχει συμβεί, τι κινήσεις λογαριασμών υπάρχουν» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Απαντώντας σε αιτιάσεις από ορισμένες πλευρές ότι υπήρξε καθυστέρηση στην έρευνα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Όχι μόνο αόρατα χέρια που να σταματάνε την έρευνα δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχει απόλυτη πολιτική βούληση να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και όλες οι καταγγελίες» διαβεβαίωσε.

 

Τι λέει η πρεσβυτέρα για τις 347.000 ευρώ

Στο μεταξύ, εξονυχιστικός έλεγχος διενεργείται στο πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος όσον αφορά τα οικονομικά της «Κιβωτού».

«Πήρα 347.000 ευρώ από τη θυρίδα της τράπεζας στον Κολωνό για να τα μετρήσω» είπε στους αξιωματικούς της Οικονομικής Αστυνομίας η σύζυγος του πατέρα Αντωνίου.

Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε ότι μετά την καταμέτρηση το ρευστό θα το κατέθετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού».

Σημειώνεται ότι στο χρηματοκιβώτιο που εντόπισε χθες η Οικονομική Αστυνομία στο κτίριο της δομής στον Κολωνό, εντοπίστηκαν και λίρες. 

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία διενεργεί εξονυχιστικό έλεγχο στο πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, ενώ ελέγχονται και οι κινήσεις των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών που ανήκουν στο ζευγάρι, ενώ αναμένεται και ενημέρωση όσον αφορά τις τραπεζικές κινήσεις που έχουν γίνει. 

«Ανάγκασαν την μητέρα μου να με αποκληρώσει και να γράψει τα πάντα στην Κιβωτό»

Mια 28χρονη κατήγγειλε ότι η μητέρα της, δύο μήνες προτού φύγει από τη ζωή, έγραψε όλη της την περιουσία στην Κιβωτό του Κόσμου, αφού πρώτα την αποκλήρωσε. 

«Η μητέρα μου γνώρισε μία κυρία στο νοσοκομείο όπου έκανε τις χημειοθεραπείες της. Η εν λόγω γυναίκα δεν ήταν άρρωστη και δεν είχε κάποιο συγγενικό πρόσωπο εκεί που νοσούσε. Είχε άνδρα δικηγόρο, γιο δικηγόρο και μία φίλη συμβολαιογράφο όπου συνετάχθη και η διαθήκη. Η διαθήκη είναι πολύ έξυπνα διατυπωμένη. Με αποκληρώνει γιατί όπως αναγράφει, τη χτυπούσα πολύ βίαια, ότι την έβαζα να τρώει τα αποφάγια κτλ. Η μητέρα μου είχε 80% αναπηρία, είχε ψυχικές ασθένειες και σωματικά ήταν σε άθλια κατάσταση.

Σίγουρα δεν είχε τη διαύγεια αλλά δεν μπορούσε και να βγει από το σπίτι για να πάει σε μία συμβολαιογράφο για να το κάνει όλο αυτό. Έχω χαρτιά που είναι διαγνωσμένη η ψυχική νόσος, τα οποία έχουν κατατεθεί και στην αγωγή που έκανα» ανέφερε η 28χρονη μιλώντας στον Alpha.

H καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι λίγους μόλις μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας της, εμφανίστηκαν δύο κύριοι από τη δομή έξω από το σπίτι της, κρατώντας μία εξουσιοδότηση από την πρεσβυτέρα. «Τους εξουσιοδοτούσε η πρεσβυτέρα να έρθουν μέσα στο σπίτι να αλλάξουν τις κλειδαριές, να κάνουν εκτίμηση της περιουσίας και μας ζητούσαν τα κλειδιά από το σπίτι, χωρίς να έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς. Είναι παράνομο», καταλήγει η 28χρονη.