Quantcast

Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί - Στο «μικροσκόπιο» θυρίδα που άδειασε άρον άρον

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα για την «Κιβωτό του Κόσμου» την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και του πατέρα Αντώνιου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν «ύποπτα» ποσά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στη διαχείριση των οικονομικών της δομής. 

Μετά τη σωρεία καταγγελιών, ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ο τρόπος κτήσης ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα απόκτησής τους, αλλά και το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης. 

Σημειώνεται πως τα χρήματα της δομής προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της «Κιβωτού».

 

Η αποκάλυψη του 19χρονου για τη σεξουαλική κακοποίησή του

Στον ΑΝΤ1 και τον Αντώνη Φουρλή μίλησε ο 19χρονος που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση στην «Κιβωτό του Κόσμου». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο 19χρονος υπέστη ξεκάθαρα σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «δεν είναι μόνο μια φορά και δεν είναι σε μια δομή, αλλά σε διαφορετικές τοποθεσίες». Την ίδια ώρα, ο 19χρονος εξέφρασε τον φόβο του, αναφέροντας πως στα τέλη του καλοκαιριού είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από άτομο που του έστησε καρτέρι και ο οποίος φέρεται να είναι άνθρωπος που βρίσκεται στο κοντινό περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου. 

 

18χρονη λέει ότι είδε στέλεχος να παρενοχλεί τον 19χρονο

Παράλληλα, μία 18χρονη δήλωσε ότι έχει δει υψηλόβαθμο στέλεχος της «Κιβωτού» να παρενοχλεί τον 19χρονο καταγγέλλοντα. Η Χριστίνα, που στο παρελθόν φιλοξενούνταν σε δομή της οργάνωσης, περιέγραψε ότι το στέλεχος έπαιρνε παντού μαζί του τον 19χρονο.

«Ζητούσε άσχημα πράγματα, να του φορέσει τα παπούτσια, να του τα βγάλει, να του φτιάξει να φάει, να του κουβαλήσει τις βαλίτσες, μόνο αυτός όμως, κανένα άλλο παιδί», περιέγραψε στο Star. «Έπαιρνε τον 19χρονο παντού, σε όποιο ταξίδι, στην Καλαμάτα, στη Χίο, στην Ήπειρο», συμπλήρωσε. 

Στις δηλώσεις της αναφέρθηκε και σε συνεργάτη του πατέρα Αντώνιου, λέγοντας: «Ήταν κακός, άγριος, ψυχρός, απότομος. Άκουγαν το όνομά του και κρύβονταν πίσω από τους τοίχους, τους μείωνε. Στον Βόλο νομίζω είχε χτυπήσει τρία παιδιά».

«Δεν έχω κανένα συμφέρον από την Κιβωτό, έχω φύγει, δεν είμαι πλέον παιδί της Κιβωτού, δεν έχω καμία ανάγκη ούτε τον πατέρα, ούτε τους παιδαγωγούς. Έχω συμφέρον όμως να προστατεύσω τα μικρότερα παιδιά που είναι εκεί μέσα, στα οποία τους συμπεριφέρονται σαν σκουπίδια», τόνισε.  

Έξονυχιστικοί έλεγχοι - Άδειασαν θυρίδα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι εκτός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς θα γίνουν και σε θυρίδες. Μάλιστα, στο επίκεντρο των ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται τα εκατομμύρια ευρώ που πέρασαν από τα χέρια των ανθρώπων της «Κιβωτού του Κόσμου», τα ακριβά αυτοκίνητα και η χλιδάτη ζωή που φέρονται να έκαναν κορυφαία στελέχη της. 

Παράλληλα, ένα ακόμα περιστατικό προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Σύμφωνα με το Mega, πρώην κορυφαίο στέλεχος της οργάνωσης, φέρεται να άδειασε με απόλυτη μυστικότητα, τραπεζική θυρίδα σε υποκατάστημα πιστωτικού ιδρύματος στο κέντρο της Αθήνας.

Η πληροφορία φέρεται να έφτασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ. Στην ίδια τράπεζα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Κιβωτός φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ.

 

Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές.

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον άρον προ 48 ωρών φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο «κάδρο» φέρεται να έχει μπει και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει τίποτα επιβεβαιωθεί επίσημα. 

Μυστήριο με τις διπλές βαπτίσεις

Σύμφωνα με το Mega, γονείς καταγγέλλουν τον επικεφαλής της Κιβωτού και τους συνεργάτες του ότι, ενώ είχαν ήδη βαφτιστεί και είχαν χριστιανικό όνομα, προχωρούσαν και σε νέο μυστήριο. Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι έδιναν και δεύτερο όνομα στα παιδιά, ενώ πολλές φορές δεν ζητούσαν καν την άδεια από τους γονείς τους.

«Έδωσαν στο παιδί ένα άλλο όνομα και με την ψευδή δήλωση ενώ γνώριζαν από την πρώτη στιγμή πού βρίσκομαι. Το παιδί το βάφτισαν με το όνομα 'Γεώργιος' και ακόμα αυτό το όνομα έχει μείνει. Έχει θέματα, μπορεί και να οφείλεται και σε αυτό γιατί φωνάζοντάς τον Μιχάλη, μετά έγινε Γιώργος, έχει διάφορα προβλήματα ψυχολογικά, γιατί είναι σαν διχασμένη προσωπικότητα πολλές φορές», ανέφερε η μητέρα ενός τρίχρονου αγοριού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα του αγοριού καταγγέλλει ότι κοινωνική λειτουργός εμφανίστηκε στον εισαγγελέα με ψεύτικα χαρτιά και με το πρόσχημα ότι η ίδια ήταν εξαφανισμένη, προκειμένου να βαφτιστεί το τότε τριών χρόνων παιδί της.

«Διάβασα κάποια στιγμή εγώ το χαρτί και έλεγε το όνομά της (της κοινωνικής λειτουργού). Είχε γράψει ακριβώς ότι έχει εξαφανιστεί η μητέρα, δεν ξέρουν πού βρισκόμαστε και πρέπει να βαφτιστεί ο μικρός», τόνισε. 

 

Έρευνα για τρίτη πιθανή σεξουαλική κακοποίηση 

Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Ανηλίκων εξετάζει μία ακόμη- τρίτη- περίπτωση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου στην Κιβωτό του Κόσμου. 

Η υπόθεση προέκυψε από την κατάθεση πρώην εργαζομένου σε δομή της οργάνωσης. Ήδη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να διασταυρωθεί η καταγγελία και να εντοπιστεί και να πειστεί να προσέλθει στην Δικαιοσύνη το παιδί για το οποίο έγινε αναφορά.

Νωρίτερα, στην πόρτα της Εισαγγελίας Ανηλίκων πέρασαν δύο πρώην εργαζόμενοι ως παιδαγωγοί σε δομές της οργάνωσης, για να καταθέσουν. Επίσης, οι δύο εισαγγελείς ενημερώθηκαν από πρόσωπα από το περιβάλλον του πατρός Αντώνιου ότι είναι στην διάθεση της δικαιοσύνης.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να δώσουν εντολή προκειμένου να τους διαβιβαστούν απόρρητοι φάκελοι παιδιών που έχουν καταγγείλει κακοποίηση, αλλά και για όσους δημιουργούνται υποψίες ότι έχουν υποστεί στο ίδιο, προκειμένου από τις αναφορές κοινωνικών λειτουργών να εντοπιστούν στοιχεία και άτομα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην έρευνα.