Quantcast

Κιβωτός του Κόσμου: Η αποκάλυψη της Σήλιας Κριθαριώτη -«Έβαζαν όρο να τους γράψουμε τα κτίρια» -Βίντεο

Η αποκάλυψη της Σήλιας Κριθαριώτη για κτίρια που ήθελε να δωρίσει στην «Κιβωτό» ο σύζυγός της, εφοπλιστής Νίκος Τσάκος.

Σε εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι δωρεές που έκαναν πολίτες στην «Κιβωτό του κόσμου», προκειμένου τα παιδιά που ζουν εκεί να έχουν μια καλύτερη ζωή. Εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγάλες εταιρίες και οργανισμοί του Δημοσίου, ομογενείς, σχολεία, σύλλογοι, και πολλοί απλοί άνθρωποι έδιναν όχι μόνο χρήματα αλλά δώριζαν ακίνητα, και οικόπεδα.

Στο μεταξύ, οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, την ώρα που η δομή βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ξυλοδαρμούς, που διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.

Με αφορμή τις καταγγελίες η σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη, μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης, αποκάλυψε ότι η Κιβωτός του Κόσμου, έθετε όρο για να δεχτεί δωρεά ένα κτίριο, να το γράψουν στον Οργανισμό και όχι να το πάρουν ως δωρεά.

«Ο άντρας μου ήθελε να κάνει δωρεά σε διάφορα μέρη κτίρια για να στεγάσουν τα παιδιά και να φιλοξενούνται εκεί. Μόνο η Κιβωτός είχε έναν όρο. Ζητούσε να τους γράψουν τα κτίρια» είπε η ίδια  χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Mega.

Επίσης, ο Κ. Λούλης βιομήχανος από τον Βόλο είχε παρόμοια εμπειρία. Δώρισε δύο σπίτια 3.000 τετραγωνικών μέτρων και είπε πως περιμένει την έρευνα της αστυνομίας, νιώθοντας απογοητευμένος από τις αποκαλύψεις.

Μάλιστα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ΜΚΟ φέρεται να έχει λάβει περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές και 100.000 ευρώ από κρατική χρηματοδότηση, κατά τις ίδιες πληροφορίες.