Quantcast

Κιβωτός του Κόσμου: Το «δεξί χέρι» του πάτερ Αντώνιου, η χλιδάτη ζωή και οι «χρυσές» χορηγίες

«Εκλεκτούς» ανθρώπους φαίνεται πως είχε γύρω του ο πάτερ Αντώνιος στο πρώην ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου».

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου», την ώρα που κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, τοποθετείται στη δομή με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, προκειμένου να κάνει σε βάθος οικονομικό έλεγχο. 

Στο «μικροσκόπιο» αναμένεται να τεθούν τα περιουσιακά στοιχεία της ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων και τα ακίνητα της δομής, αλλά και οι δωρεές που είχαν εισπραχθεί. Αντικείμενο των ερευνών αποτελεί η αναζήτηση στοιχείων για τυχόν διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και άλλα οικονομικά αδικήματα.

Μάλιστα, στο επίκεντρο της ευρείας εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται κορυφαίο στέλεχος της δομής και ακόμη τρεις εργαζόμενοι, ενώ τα υπό διερεύνηση αδικήματα είναι κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια (κακούργημα) και σωματική βλάβη εις βάρος αδύναμων (πλημμέλημα).

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, την παρέμβαση της ανεξάρτητης αρχής που είναι αρμόδια για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος προκάλεσαν πληροφορίες για την οικονομική διαχείριση στη δομή, καθώς ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, παρενέβη και διέταξε εφ’ όλης της ύλης έρευνα, την ώρα που σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα των Αρχών μετά τις καταγγελίες σοκ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας όσον αφορά ξυλοδαρμούς και τις γενικότερες κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

 

Ιρακινός πρόσφυγας το «πρωτοπαλίκαρο» του πάτερ Αντώνιου

Σύμφωνα με το Mega, το «δεξί χέρι» του πάτερ Αντώνιου είναι ένας 34χρονος Ιρακινός στην καταγωγή με τα αρχικά Α.Ι. ο οποίος είχε περίοπτη θέση, καταφέρνοντας μάλιστα να γίνει γενικός διευθυντής στην «Κιβωτό του Κόσμου». 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος ήρθε από μικρό παιδί στη δομή και έμεινε για αρκετά χρόνια. Κάποια στιγμή ως εργένης, πήρε ανάδοχο παιδί, στη συνέχεια έγινε δικαιούχος επιδόματος που ξεκινούσε από τα 325 ευρώ και έφτανε μέχρι τα 1.200 και κατέληξε διευθυντής, λίγο πριν κάνει έναν γάμο... υπερπαραγωγή με μία πρώην εργαζόμενη σε δομή της «Κιβωτού».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ουσιαστικά μεγάλωσε στη δομή, με τα αδέλφια, τη σύζυγο και την αδελφή της συζύγου του να εργάζονται όλοι εκεί.

«Αυτοί οι τρεις Ιρακινοί έχουν κάτσει μόνο. Δε δουλεύουν. Τα τρία αδέλφια. Οι τρεις Ιρακινοί. Μαζί με τον παπά. Αυτοί έκαναν κουμάντο. Τους ξέρω όλους αυτούς. Ξέρω και τον (…) ξέρω και την οικογένειά του… τους ξέρω όλους. Εγώ τους ξέρω απ’ όταν ήρθαν από το Ιράκ. Είναι τρεις αδελφές και τρία αγόρια. Έξι αδέλφια. Τα τρία αγόρια είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο μέσα στη δομή», ανέφερε μάρτυρας. 

Η ιστορία της ζωής του 34χρονου προκαλούσε ερωτήματα, καθώς ο ίδιος φέρεται να έκανε μια άνετη ζωή, με ταξίδια, ακριβά ρούχα και ρολόγια που «έβγαζαν μάτι». Ο 34χρονος μάλιστα, συχνά ανέβαζε φωτογραφίες στα social media όπως για παράδειγμα με πούρο, που αποτύπωναν έναν τρόπο ζωής που μόνο ταπεινός και φτωχικός δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί. 

«Είναι ο … αυτός που βγήκε, αυτός είναι ο μικρός, είναι ο μεσαίος αδελφός του κι είναι και ο μεγάλος αδελφός. Που ο μεγάλος αδελφός είναι ο οδηγός, που οδηγεί τα αυτοκίνητα και πηγαινοφέρνει τα παιδιά. Στη δομή. Ο … είναι ο μικρός αδελφός… Και είναι διευθυντής και δεν μας έλεγε τίποτα; Τι το κρύβεις ρε φίλε; Τι το κρύβεις; Έχω πάθει πλάκα ότι ήταν διευθυντής. Δεν ξέραμε τίποτα», αναρωτιέται καταγγέλλοντας - μάρτυρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. 

 

Στο «κάδρο» τέσσερα πρόσωπα

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα. Αρχικά, πρόκειται για ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής και για άλλα τρία πρόσωπα τα οποία έφτασαν από φιλοξενούμενα παιδιά να γίνουν μεγαλοστελέχη. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα συγκεκριμένα πρόσωπα πρωταγωνιστούν σε δεκάδες περιστατικά με απομόνωση παιδιών, ξυλοδαρμούς και ψυχολογικούς εκβιασμούς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

-Τον Π.Σ. παιδαγωγό στη δομή των Ιωαννίνων, ο οποίος ήταν πρώην τρόφιμος της Οργάνωσης και είναι αντιμέτωπος με καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και τιμωρίες.

-Την Α.Θ. υπεύθυνη της δομής Ιωαννίνων, σύζυγο του Π.Σ., η οποία λέγεται ότι γνώριζε για τις κακοποιήσεις και δεν προχώρησε σε καταγγελία

-Τον Π.Μ. εργαζόμενος στη δομή του Κολωνού, ο οποίος περιγράφεται ως νευρικός, απότομος και άτομο που ψυχολογική βία.

Εκτός από τις καταγγελίες σε μορφή «χιονοστιβάδας» για τις κακοποιήσεις, τόσο από πρώην τρόφιμους της οργάνωσης, όσο και από εργαζομένους, εξίσου αποκαλυπτικά είναι και τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού» έδειξε ότι την περίοδο 2017 - 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ.