Quantcast

Κορωνοϊός-Δάικος στον Realfm: Βήμα - βήμα η κλιμάκωση και αποκλιμάκωση των μέτρων - Τι είπε για τις ΜΕΘ

«Αν τα μέτρα αυτά τηρηθούν με υπευθυνότητα και ομοψυχία, όλος ο κόσμος υπακούσει, είναι επαρκή. Αν δούμε ότι δεν είναι επαρκή πρέπει να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα. Αλλά λαμβάνοντας αυστηρότερα μέτρα πρέπει να ζυγίζουμε και τις παράπλευρες απώλειες» είπε ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Γεώργιος Δάικος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Με στενή παρακολούθηση αν χρειάζεται κάνουμε κλιμάκωση των μέτρων, αν πάμε πολύ καλά κάνουμε αποκλιμάκωση. Βήμα, βήμα, αλλά πρέπει να προηγούμαστε λίγο των γεγονότων" πρόσθεσε.

"Αν κοιτάξετε τριγύρω πάμε καλύτερα, αυτό που με ανησυχεί λίγο είναι η δυνατότητα να νοσηλεύσουμε περισσότερα άτομα. Είμαστε έτοιμοι σε αυτό; Ανοίγουν κλίνες, αλλά υπάρχει ιατροφαρμακευτικό προσωπικό; Αυτά τα ξέρει το υπουργείο Υγείας, γίνονται προσπάθειες, εκεί νομίζω υπάρχει ένα πρόβλημα" υπογράμμισε. "Στη Θεσσαλονίκη έχουν λίγες κλίνες" συμπλήρωσε.