Quantcast

Κορωνοϊός - Πάσχα: Πού πρέπει να φοράμε μάσκα - Όλα τα μέτρα που ισχύουν

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε και περιλαμβάνει τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό που ισχύουν από χθες, Μεγάλη Δευτέρα, μέχρι και την Κυριακή 1 Μαΐου, η χρήση μάσκας παραμένει σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, όπως και η τήρηση 1,5 μέτρου απόστασης μεταξύ των ατόμων.

Οπως, εξάλλου, εξήγησαν οι ειδικοί, το Πάσχα πρέπει να εορταστεί με προσοχή και τήρηση των μέτρων, με την επιστροφή στην κανονικότητα πάντως να βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά, μιας και από τις 2 Μαΐου κι έπειτα θα θυμηθούμε προ-πανδημίας ημέρες, με την κατάσταση να επανεξετάζεται από τον Σεπτέμβριο.

Τα κέντρα διασκέδασης και η εστίαση λειτουργούν αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους (όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις) ή εμβολιασμένους με δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Προβλέπεται υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής.

Σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε ανοικτό υπαίθριο χώρο και διαθέτουν άδεια λειτουργείας για κατάστημα υγειοονομικού ενδιαφέροντος ο πελάτης πρέπει να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για covid-19.

Στις εκκλησίες οι άνθρωποι εισέρχονται αφού επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού , ή νόσησης ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ covid-19.

Ειδικότερα για τις εκκλησίες, από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜΜ.

 

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ