Quantcast

Kυριακή του Πάσχα με αραιές νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας

Από ποιες διευθύνσεις και πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι.  Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Την Κυριακή του Πάσχα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιάδες στα ανατολικά, έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, με βαθμιαία εκδήλωση αραιών νεφώσεων. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, βαθμιαία από το μεσημέρι νοτιάδες, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιάδες, τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 02-04 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη τιμή της). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, στα βόρεια πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, βαθμιαία κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ, από το απόγευμα νοτιάδες, τοπικά έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, από το απόγευμα στα δυτικά τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές, που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Στα βόρεια θα πνέουν ασθενείς άνεμοι και από το μεσημέρι θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 02-03 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός την Δευτέρα του Πάσχα

Για την Δευτέρα του Πάσχα, στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές προς το μεσημέρι στα βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά. Τις απογευματινές ώρες στην κεντρική, στην ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στην Θράκη, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς - βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο, σε 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, ως προς τις μέγιστες τιμές της.