Quantcast

Λάθη και παραλείψεις εντοπίζει η οργάνωση Generation 2.0 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανανεώσεις αδειών διαμονής

Ως «δυσλειτουργική» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση «Generation 2.0» την ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανανεώσεις των αδειών διαμονής, που υλοποίησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι για να ξεκινήσει η υποβολή της αίτησης πρέπει πρώτα να επιλεγεί η κατηγορία της άδειας διαμονής, ανάμεσα σε 178 επιλογές, με τίτλους δυσνόητους, νομικής ορολογίας. Επίσης, οι πληροφορίες της πλατφόρμας είναι γραμμένες μόνο στα ελληνικά, αν και απευθύνεται σε μεταναστευτικό πληθυσμό.

Εξάλλου, η οργάνωση επισημαίνει ότι στις περισσότερες κατηγορίες τα δικαιολογητικά που ζητούνται στην πλατφόρμα είναι πολύ λιγότερα από όσα ζητούν οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετναάστευσης ή ότι τα έγγραφα που ζητούνται, είναι σε κάποιες περιπτώσεις λανθασμένα, με το Generation 2.0 να συμπεραίνει ότι αυτή η διαφοροποίηση σίγουρα θα οδηγήσει τις υπηρεσίες να ζητήσουν μελλοντικά συμπληρωματικά δικαιολογητικά. Τέλος, η οργάνωση διαπιστώνει ότι με την επιτυχή υποβολή της αίτησης εκδίδεται μια βεβαίωση κατάθεσης ως αποδεικτικό, η οποία δεν έχει σειριακό αριθμό ή επίσημη σφραγίδα και κανένα εχέγγυο αυθεντικότητας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ελεγχθεί από τις αρχές.