Quantcast

Λέων για την υπόθεση της Πάτρας: Το νέο πόρισμα δεν θα επιδέχεται αμφισβήτηση- Βίντεο

O ιατροδικαστής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Ο κ. Λέων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα αιτία θανάτου της Μαλένας και το αίτημα για εκταφή της σορού του κοριτσιού, ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η ολοκλήρωση των νέων ιατροδικαστικών εκθέσεων.

«Οι συνάδελφοι οι οποίοι μελετούν τα στοιχεία πρέπει να το λύσουν το ζήτημα στο 100%. Δεν μπορεί να υπάρξει μια έκθεση που να αφήνει κενά και ερωτήματα. Δεν μπορεί να τεθούν υπόψη τα στοιχεία που τίθενται υπό αμφισβήτηση», ανέφερε ο κ. Λέων σχετικά με την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων της έρευνας για τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο, όπου αναμένονται οι ιατροδικαστές για να ξεκλειδώσουν έρευνες που είναι πολύ πιο ώριμες από την δική μας», επεσήμανε ο κ. Λέων και ανέφερε ότι απομένει να ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις και μετά από αυτό «χρειάζεται ελάχιστος χρόνος για να υπάρξει το πόρισμα». 

«Θα είναι πολύ χειρότερο να έχουμε μια νέα αμφισβητούμενη πραγματογνωμοσύνη και για την δικαιοσύνη και για όλους», τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας. 

Σχετικά με την εκταφή της Μαλένας ο κ. Λεων σημείωσε «ότι η εκταφή είναι πάντα το ύστατο μέσο στο οποίο καταφεύγουμε μόνο όταν υπάρχει λόγος να γίνει. Στην Μαλένα έχουμε τοξικολογικές απαντήσεις που είναι απολύτως καθαρές. Αυτό σημαίνει ότι ως αιτία θανάτου δεν υπάρχει η χορήγηση κάποιας φαρμακευτικής ουσίας».

Παράλληλα επισήμανε ότι «η εκταφή θα μας βοηθήσει να μάθουμε εάν είχε υπάρξει στο παρελθόν κάποια δηλητηρίαση, αυτό όμως είναι δευτερεύον σε σχέση με το να μάθουμε την πραγματική αιτία θανάτου της Μαλένας» και πως ο ίδιος δεν είναι βέβαιος «ότι η εκταφή του παιδιού θα αποδώσει σε αυτή τη φάση».