Quantcast

Γρηγόρης Λέων στον ΑΝΤ1: Εγκληματική ενέργεια πίσω από τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας- Βίντεο

Ο πρόεδρος των Ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, για τον θάνατο των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα.

Για εγκληματική ενέργεια πίσω από τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας, σύφωνα με τα στοιχεία των ιατροδικαστικών εκθέσων, έκανε λόγο ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Αναφερόμενος ειδικά στον θάνατο της Ίριδας δήλωσε ότι «υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για το αίτιο και τον μηχανισμό θανάτου».

«Όποιος μελετά την ιατροδικαστική εξέταση του βρέφους αντιλαμβάνεται πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη αιτία θανάτου» είπε στη συνέχεια επισημαίνοντας παράλληλα ότι στην έκθεση υπάρχει περιγραφή «ακόμα και ασφυκτικών κυλίδων» στους πνεύμονες του παιδιού.

«Προφανώς το πανάκι και τα τραύματα στο στόμα του παιδιού σημαίνει ακριβώς ότι φτάσαμε σε ασφυκτικό θάνατο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Λέων διαβεβαίωσε ότι «θα αναζητηθούν αστοχίες προσώπων και πρωτοκόλλων γιατί κάτι δεν πήγε καλά στην υπόθεση και αυτό είναι ολοφάνερο».

Για τον θάνατο της Μαλένας είπε ότι είναι «απόλυτα βέβαιος» ότι «με τη βήθεια  των εμπειρότατων ιατροδικαστών σε συνδυασμό με τον ιατρικό φάκελο του παιδιού, τις καταθέσεις των γιατρών και τα ευρήματα από την παθολογοανατομική έκθεση, θα οδηγηθούμε με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι και εκεί το είδος του θανάτου είναι εγκληματική ενέργεια».

Δείτε εδώ όσα είπε ο Γρηγόρης Λέων στον ΑΝΤ1: