Quantcast

Λήμνος: Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας – Μαρουσάκης: Γραμμή λαίλαπας πλήττει το Αιγαίο - ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Προβλήματα προκάλεσε στη Λήμνο η σφοδρή καταιγίδα σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις νότιους ανέμους που πνέουν από χθες στο νησί.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στην ηλεκτροδότηση καθώς από τους θυελλώδεις νοτιάδες προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων πάνω σε στύλους, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές του νησιού να μην ηλεκτροδοτούνται. Συγκεκριμένα, περιοχές της Μύρινας, της Ατσικής, η περιοχή του Αεροδρομίου, του Κάσπακα, σε Άγιο Δημήτριο, Σαρδές, Κορνό, Δάφνη και Κατάλακκο.

Δύο οχήματα καταπλακώθηκαν από πτώση τοιχίο του γηπέδου Ατσικής, προβλήματα και στη γέφυρα Ραγκαβά στον Κάσπακα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Το Γυμνάσιο Μύρινας έκλεισε με εντολή Δημάρχου και απομακρύνθηκαν οι μαθητές από το σχολείο, καθώς νερά μπήκαν στις τάξεις αλλά και λόγω των προκάτ αιθουσών που κρίθηκαν επισφαλείς.

Η Δήμαρχος Λήμνου μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, τόνισε ότι «από τις 6 το πρωί που ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, το ύψος της βροχής έφτασε τους 150 τόνους ανά στρέμμα. Τα συνεργεία βρίσκονται από νωρίς στο δρόμο, τα φαινόμενα είναι ακραία και συνιστάται στους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα».

Ανάρτηση με την οποία εξηγεί τι είναι η «γραμμή λαίλαπας» που σαρώνει το Αιγαίο με βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς έκανε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης

Αναλυτικά η ανάρτηση: «Γραμμή λαίλαπας αυτή τη στιγμή επηρεάζει μεγάλο τμήμα του Αιγαίου πελάγους. Τι είναι η γραμμή λαίλαπας; Πρόκειται για μια περιοχή στενή σε πλάτος, μεγάλη σε μήκος με καταιγίδες οι οποίες είναι δυνατόν να συνοδεύονται από χαλάζι, μεγάλο όγκο νερού, μεγάλη συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων, πολύ ισχυρούς ανέμους, ανεμοστρόβιλους - υδροστρόβιλους και οι οποίες σχηματίζονται κατά μήκος ενός ψυχρού μετώπου. Λέγοντας ψυχρό μέτωπο, εννοούμε τη διαχωριστική επιφάνεια μεταξύ ψυχρού αέρα που ακολουθεί και θερμού που προηγείται. Καλό υπόλοιπο ημέρας!».