Quantcast

6 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, κανένας νέος θάνατος

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 6 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.716 , ανακοίνωσε ο υποπτέραρχος Δήμητρης Χατζηγεωργίου μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αντικατέστησε σήμερα τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

30 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 151 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Κανένας νέος θάνατος σήμερα.

«Αύριο ξεκινούν οι μαθητές τα σχολεία. Ο κυριότερος τρόπος μετάδοσης είναι τα σταγονίδια της αναπνοής, του βηξίματος ή το φταρνίσματος. Δευτερογενώς οι επιφάνειες γίνονται μολυσματικές για κάποιο χρονικό διάστημα. Tα παιδιά μπορούν να γίνουν κήρυκες των τρόπων προφύλαξης. Ευτυχώς τα παιδιά δεν διατρέχουν τον κίνδυνο που διατρέχουν οι μεγαλύτεροι. Σε όλες τις μελέτες τα παιδιά αντιπροσωπεύουν μικρό φάσμα» σημείωσε ο κ. Χατζηγεωργι?ου.

Ερωτηθείς για το ζήτημα των κλιματιστικών ανέφερε: «Τα συστήματα κεντρικού κλιματισμού αν πρέπει να λειτουργήσουν ο αέρας πρέπει να είναι κατά το δυνατόν φρέσκος, να προέρχεται από εξωτερικό περιβάλλον και να μην γίνεται ανακύκλωση. Για τα οικιακού τύπου, να μην γίνεται χρήση αν δεν είναι απαραίτητο. Αν πρέπει να γίνει χρήση, καλό είναι να γίνετα με κάποιο ανοιχτό παράθυρο. Υπάρχουν και οδηγίες του υπουργείου για το πώς θα πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός» είπε.