Quantcast

Τσιόδρας: Αν αφήναμε τον ιό να «τρέξει» θα μας διέλυε - Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η δομή Ριτσώνας

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 27, συν 23 κρούσματα σε δομή φιλοξενείας στην Ριτσώνα και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.514 χωρίς να υπολογίζονται τα κρούσματα στο πλοίο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

91 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ 53 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

«Αν αφήναμε τον ιό να «τρέξει» στην κυριολεξία θα μας διέλυε. Γι΄αυτό παίρνουμε τα μέτρα. Γιατί ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες. Ας μην τους παραβιάσουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Τα μέτρα θα κρατήσουν σίγουρα μερικές εβδομάδες τον χρόνο, ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας. Τόνισε ότι, αν είχαμε ακολουθήσει την πορεία της Ισπανίας, θα είχαμε σήμερα 2.265 νεκρούς. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι κινήσεις που έχουν κάνει οι επιμέρους χώρες βοηθούν στο να ανακοπεί σε ένα βαθμό ο ρυθμός επέκτασης του ιού.

Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα

Σε καραντίνα για 14 ημέρες έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.

Δείτε LIVE: